Regija
PODUZETNICI ISPRIČALI SVOJU PRIČU O USPJEHU

Od ideje do biznisa u Vinkovcima
Objavljeno 18. travnja, 2015.

VINKOVCI - U organizaciji Poslovnog dnevnika, Grada Vinkovaca i Vukovarsko-srijemske županije održane su besplatne edukacije za poduzetnike u sklopu projekta “Poslovni uzlet grada Vinkovaca” u Tehnološkom parku.

- Ovo je važan događaj jer je to pokušaj pokretanja poduzetničkih ideja. Već duže vrijeme razmišljamo kako bismo visokoobrazovane mlade ljude okupili i potaknuli na otvaranje tvrtke. Stoga je dobro došla ideja Mislava Šimatovića, glavnog urednika Poslovnog dnevnika, da organiziramo događaj “Poslovni uzlet grada Vinkovaca”, okupimo mlade poduzetnike i da im kroz nekoliko edukativnih predavanja damo vjetar u leđa i potaknemo na otvaranje tvrtki i tako daju doprinos razvoju gospodarstva - istaknuo je gradonačelnik, dr. Mladen Karlić.

Edukacije su bile namijenjene poduzetnicima, obrtnicima i OPG-ovima, ali i svima koji su zainteresirani za unaprjeđenje svojih poslovnih znanja i vještina. “Poslovni uzlet” otvorili su Božo Galić, župan vukovarsko-srijemski, gradonačelnik Mladen Karlić te glavni urednik Poslovnog dnevnika Mislav Šimatović.

Nakon otvorenja lokalni poduzetnici sudjelovali su u panel-diskusiji gdje su okupljenima ispričali svoju priču o uspjehu - kako su od ideje stvorili uspješan biznis. Nakon završetka panel-diskusije okupljenima se obratio Ivan Vrdoljak, ministar gospodarstva, koji je istaknuo:

- Imamo dva bitna razloga zašto smo u Vinkovcima - prvo treba poslušati poduzetnike i vidjeti kakve su brojke i kako možemo nekim svojim odlukama pomoći te prezentirati što se do sada učinilo. Pokazatelji govore da je najgore iza nas što se tiče gospodarstva, ali to nije dovoljno i sigurno da možemo bolje.

Poduzetnike su educirali renomirani stručnjaci iz raznih područja koji su polaznicima prenijeli svoja znanja i iskustva iz vlastite prakse.M.Kokaj

VRDOLJAK U VUKOVARU

U organizaciji Javne ustanove “Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar” u prostoru Pastoralnog centra “Sv. Bono” u Vukovaru održano je predavanje “Škola mira”. Predavač je bio ministar Vrdoljak, a održan je i kviz za učenike “Živjeti Vukovar”. Prije predavanja ministar je položio vijenac i zapalio svijeće na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata.

Možda ste propustili...

POZVANI NA DOSTAVU PISMA NAMJERE

Štitar je poslovnu zonu ponudio poduzetnicima

ODJEK IZBORA NA LOKALNOJ RAZINI

Nikolić: Morat će biti bolja suradnja

ULAGANJE OD 570.000 EURA

Nove prostorije za NK Šipovac

Najčitanije iz rubrike