Sport
JAKOV FILIPOVIĆ, BRANIČ VINKOVAČKOG DRUGOLIGAŠA:

Pogodci nakon naših
pogrešaka bili su luksuz
Objavljeno 17. travnja, 2015.

VINKOVCI - Otkako je stigao u Cibaliju, Jakov Filipović prometnuo se u nezamjenjivog stopera u prvom sastavu vinkovačkog drugoligaša. Uz dobre igre u obrani, Jakov stiže, prema preporuci trenera, i pomagati napadu svoje momčadi pa je tako u dosadašnjem dijelu prvenstva postigao dva pogotka, uglavnom iz prekida. Ni protiv Rudeša u Zagrebu nije bilo ništa drugačije. Već uobičajeno dobro odradio je svoj posao u obrani i ugradio svoj dio u osvajanje gostujućeg boda.

- Ma nismo baš odigrali dobro, pogotovo ne prvo poluvrijeme, kada smo i primili pogodak. Malo bolje ušli smo u drugom poluvremenu i situacija se promijenila nabolje, postigli smo pogodak i imali još tri jako dobre prilike. Ipak mislim da je neriješeno najrealniji ishod te utakmice.

Cibalia u dosadašnjem dijelu sezone po primljenim pogodcima dijeli peto i šesto mjesto s Dugopoljem, obje su momčadi primile po 26 pogodaka. To je otprilike “sredina tablice”, ali s obzirom na afinitete koje je Cibalia imala na početku sezone, pa i uoči drugog dijela prvenstva, ipak se možda moglo primiti koji pogodak manje?

- U svakom slučaju, primili smo previše golova, bilo ih je stvarno svakakvih i naših naivnih pogrešaka i loših reakcija. Ne smijemo si taj luksuz više dopustiti. Ipak smo mi Cibalia.

U Vinkovce u suboti stiže Imotski s istim brojem osvojenih bodova (33), pa bi u neku ruku ovaj susret mogao odlučivati o plasmanu na kraju sezone. Biti na kraju četvrti, možda čak i treći, u svakom slučaju je bolje nego peti ili niže.

- Tu nema dvojbe, predstojeću utakmicu moramo dobiti. Prvo što im moramo bar dio duga vratiti, jer su nas svladali u obje prethodne utakmice. Drugo, moramo pobijediti ako želimo ostati plasirani u vrhu tablice, a treće, moramo i zbog naše publike odigrati dobro i pobijediti, kako bismo se i njoj dijelom odužili što nas vjerno prati.

S trenerom Brunom Buhačem vratili ste se na stazu uspjeha, što je on promijenio u odnosu na Sinišu Sesara pa ste počeli osvajati bodove?

- Radio je on s nama i prije odlaska Sesara, pa nam nije nepoznat. Ima tu svega pomalo. Možda smo se trgnuli nakon smjene trenera, možda nas je u posljednje vrijeme i sreća počela maziti, a najvjerojatnije da smo i mi počeli svrhovitije i bolje igrati - zaključio je Jakov Filipović. A. Grgić

Možda ste propustili...

BIJELO-PLAVI SE SPREMAJU ZA TREĆE UZASTOPNO GOSTOVANJE

Zekić još uvijek vrti opcije za Poljud

PRVA ŽNL VUKOVARSKO-SRIJEMSKA

Mitnica zabila 15 komada

MEĐUŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA OSIJEK-VINKOVCI

Vodeći trojac traži bodove na gostujućim terenima

Najčitanije iz rubrike