Sport
VELIKE AMBICIJE U NOGOMETNOM KLUBU BELIŠĆE

Meiću projekt - povratak u Drugu ligu
Objavljeno 17. travnja, 2015.
Klub iz “grada papira” radi na povratku na stare, uspješne staze

BELIŠĆE - Nakon višegodišnjeg tavorenja u Belišću se probudila ambicija koja polako dobiva svoje konture i na dobrom je putu ostvarenja! Taj nekadašnji prvoligaš u samostalnoj Hrvatskoj i zatim drugoligaš ima, naime, želju vratiti bar status iznad kojeg se neposredno natječe u okviru novoformirane Treće hrvatske nogometne lige “istok”.

Ako ne sad, onda nagodinu

Trend se nabolje promijenio otkako je Dinko Burić preuzeo čelno mjesto popularnih “tigrova” u čije je redove vratio veći broj nekadašnjih igrača i zaljubljenika u “crvene” klupske boje, podižući istodobno kompletan rad na višu razinu. U kratkom roku pojavila se ambicija popeti se razred više, što je povjereno provjerenom stručnjaku Draganu Meiću koji će, međutim, teško taj plan ispunuti tekuće sezone. Točnije polusezone, jer je taj predavač na državnoj Akademiji i stručni suradnik u mladim reprezentacijama Hrvatske te učitelj seniora više amaterskih slavonskih klubova, vođenje Belišća preuzeo ove zime kao već treće trenersko rješenje na klupi momčadi iz “grada papira”. Ona je jesen završila na 13. poziciji uz deset bodova zaostatka za tada trećeplasiranim sastavom čije mjesto bi u konačnici morala osvojiti kako bi sljedeće sezone stekla mogućnost zaigrati među drugoligašima. Pri tomu biti plasirana ispred, drugoligaški također zainteresirane Koprivnice te ishoditi licencu Komisije HNS-a za željeni status što je, pak, u proceduri. Što će Belišćani morati popraviti ili napraviti na svom Gradskom stadionu uskoro će se saznati, ali se zna da su Meićevi štićenici osam bodova iza trećih Antinjanja i četiri imaju manje od Koprivnice koja, uz to, proljetos doista dobro izgleda...

- Iako sada prilično teško ostvariva, poželjno je imati ambiciju koju ćemo, ako ne tekuće, onda sljedeće sezone ispuniti i vratiti Belišće među drugoligaše - počeo je trener Meić i nastavio:

Stabilizacija

- Osam kola uoči kraja u opipljivijem smo zaostatku za traženom pozicijom, ali su u ovom kratkom vremenu, otkako sam preuzeo odgovornost vođenja prve momčadi, načinjeni značajni pomaci. Oni nam daju opravdani optimizam da postavljeni natjecateljski ciljevi nisu neostvarivi i to relativno brzo. Startnu poziciju koju sam zatekao nije bila idilična, ali je sada momčad stabilizirana i djeluje sve bolje. Ništa, međutim, ne ide preko noći i trebat će još vremena za posložiti mozaik u čijem kontekstu će, nedvojbeno, igrački kadar predstojećg ljeta biti dopunski selektiran. I zimus je bilo značajnijih kadrovskih novosti jer je došlo šest do sedam igrača od kojih je većina bila izvan natjecateljskog ritma, a aktulani, uz to, remete brojne ozljede. Stvorili smo određenu širinu pa se odgovarajuće ekipiramo, što je vidljivo i iz rezultata. Od sedam, naime, susreta nastavka sezone izgubili smo samo u Koprivnici iz sumnjivog jedanaesterca, a to je bio i jedini poraz pod mojim vodstvom, budući da ga u sedam pripremnih ogleda nismo doživjeli - zadovoljan je belišćanski učitelj do sada učinjenim, dodajući još jednu komponentu:

- Uz pretežito vrlo dobre rezultate, značajno smo popravili i efikasnost, negativnu gol-razliku pretvorivši u pozitivnu. Dobri su to pokazatelji da smo na pravom putu koji ćemo, vjerujem, još bolje utabati do kraja sezone. Dobar će nam test biti subotnji u Đakovu gdje stoluje prilično solidna i potentna momčad koja će protiv nas sigurno imati i povećani motiv. Naš je permanentno dokazivati se da vrijedimo više od trenutačnog natjecateljkog statusa, odnosno da se u Belišću stvara budućnost koja će uskoro donijeti sučeljavanja na državnoj razini. Iako ne nužno elitnoj, ali tko zna...- optimistično je zaključio trener stvaratelj koji se u “gradu papira” vidi dulje vrijeme. D.Lekšan

Dragan Meić

trener Belišća

Naš je cilj dokazati da vrijedimo više od trenutačnog natjecateljkog statusa

Možda ste propustili...

EURO PRED VRATIMA, A NIJEMCIMA U FOKUSU - IZBORNIK

Bayern kvari planove reprezentaciji

POBJEDOM ČESTITATI NAVIJAČIMA ROĐENDAN

Napokon smo uhvatili zamah i naravno da ne mislimo sad stati

OSJEČANI U ZAVRŠNICI SPAŠAVAJU SEZONU

Zekić i momčad traže zajedništvo i podršku

Najčitanije iz rubrike