Regija
TURNEJA RADOSTI - SPORTSKE IGRE MLADIH 2015. U VINKOVCIMA

Marta Šarić, Josip Biluš i ''Super petica'' izvadili vizu za Split
Objavljeno 17. travnja, 2015.

VINKOVCI - Turneja radosti Sportskih igara mladih nakon Osijeka došla je u grad na Bosutu, veliki broj djece okupio se u pješačkoj zoni i nestrpljivo čekao početak natjecanja kojim su otvorene ovogodišnje Sportske igre mladih za grad Vinkovce. Prvo je upaljen plamen koji je u pratnji velikog broja djece donio proslavljeni kapetan Cibalije Jakov Puljić. Pozdravne riječi uputila je Mirela Meić iz Organizacijskog odbora Sportskih igara mladih te vinkovački gradonačelnik Mladen Karlić i sve je bilo spremno za početak natjecanja.

U natjecanju graničara vidjeli smo veliku borbu između ekipa ''Super petice'' i ''Vatreni'', a na kraju je pobijedila ekipa ''Super petice'' iz OŠ Vladimira Nazora i ostvarila plasman u Split. Veselju nije bilo kraja, a u Split putuju Lana Mamić, Petra Đukić, Lea Vukajlović, Erna Šimunić, Anna Dujić, Nikola Smolčić, Filip Josipović, Ivan Kobak i Marta Šarić, voditeljica ekipe je prof. Dajana Blažanović.

Posebno je bilo zanimljivo u utrci na 60 metara u kategoriji 2004. i mlađi gdje je prvo mjesto u obje kategorije dječaci i djevojčice vodilo na finale u Split. Nakon izlučnih natjecanja u finalu dječaka i djevojčica bilo je po tri natjecatelja. Pobjednik u kategoriji dječaka je Josip Biluš iz OŠ Bartola Kašića, dok je u kategoriji djevojčica prvo mjesto osvojila Marta Šarić iz OŠ Vladimira Nazora Vinkovci. Posebnost za ovu djevojčicu je što je ona osvojila prvo mjesto i u graničaru, tako da će dva puta u Split.

Osim graničara i utrke na 60 metara koje su vodile na natjecanje u Split, bilo je revijalno natjecanje u nogometu u kavezu i skupljanju loptica. Sportske igre mladih promiču način života temeljen na razumijevanju, prijateljstvu, solidarnosti i fair-playu i najveća su amaterska manifestacija po broju natjecatelja u Europi. Natjecatelji će odmjeriti snage u deset sportova, a to su mali nogomet, rukomet, odbojka, ulična košarka, tenis, stolni tenis, šah, odbojka na pijesku, graničar i atletika, a natjecanja su podijeljena na tri razine: gradska/županijska natjecanja, državna završnica u Splitu te međunarodno finale koje se također održava u Splitu.M.Kokaj

Možda ste propustili...

ISPRED KKD-A "IVANA BRLIĆ-MAŽURANIĆ"

Na šetalištu motivi iz Ivanina “Srca od licitara”

BRINUT ĆE SE O 36 STARIJIH OSOBA

Ugovori o radu i bicikli za 6 žena

Najčitanije iz rubrike