Regija
POČELI RADOVI NA REKONSTRUKCIJI ĐAKOVAČKOG GRADSKOG BAZENA

U kupalište ulažu pola milijuna kuna
Objavljeno 17. travnja, 2015.

ĐAKOVO – Počela je rekonstrukcija đakovačkog gradskog bazena, kako je jučer na konferenciji za novinare rekao gradonačelnik Zoran Vinković, sagrađenog 1989. godine u povodu 750. obljetnice grada Đakova.

– Bazen je obnovljen 2003. godine. Kako se radi o vanjskim bazenima, rok trajanja je 10 do 15 godina, neovisno o kvaliteti izvedenih radova. Namjera ove investicije koja se financira iz gradskog proračuna jest proširenje i gradnja novog dječjeg bazena koji će imati 260 kvadrata, nove sadržaje koji su namijenjeni našim najmlađm sugrađanima, od vodene gljive do tobogana. Imajući u vidu socijalno stanje građana i eventualnu nemogućnost odlaska na odmor na more, željeli smo ovom investicijom osigurati bolje i ugodnije ljeto u Đakovu. Izvođač radova je tvrtka Tehnocolor koja je odabrana putem javnog natječaja, a vrijednost investicije je pola milijuna kuna. Ovo je prva faza rekonstrukcije, a nakon što ona bude gotova, krenut će se, nadam se uz Europske fondove, u rekonstrukciju tehničkog postrojenja i rekonstrukciju olimpijskog bazena kako bi Đakovo imalo dostojne gradske bazene. Razmatramo mogućnost gradnje natkrivenog bazena ili eventualno natkrivanje tijekom zime ovog olimpijskog bazena, kazao je gradonačelnik Vinković. Predsjednik GV-a i Nadzornog odbora Univerzala Goran Soldo, istaknuo je kako je došlo vrijeme da se kompletno sanira mali bazen koji do sada samo 'krpan'.

– Univerzal će riješiti i pitanje hlada kupnjom suncobrana koji će biti kratkotrajno rješenje, dok će ono dugoročno biti ispunjeno sadnjom novih stabala. Kupit ćemo i ležaljke koje će se iznajmljivati i kroz prvu godinu investicija će biti vraćena. Već od idućeg tjedna čim krenu javni radovi idemo u čišćenje velikog bazena, bojenje ograde, dok će se uz mali bazen početi graditi hidromasažni bazen za 12 osoba, što će naše kupalište učiniti đakovačkom Aquaparkom - kazao je Soldo.

Ovisno o vremenskim prilikama, otvaranje kupališne sezone, kako je najavio, bit će između 10. i 15. lipnja, a svi radovi do tada će biti okončani. Cijena ulaznica, unatoč ulaganjima, neće se mijenjati i iznosit će sedam kuna po osobi, što je najniža cijena, kako je rečeno, u RH. Sezonska ulaznica iznosit će sto kuna. Na konferenciji za novinare rečeno je kako se uvodi i LED rasvjeta, pa će biti omogućeno i noćno kupanje tijekom vikenda. Bit će organizirana i škola plivanja za najmanje, a sve će, kako je najavljeno, biti usklađeno s potrebama i terminima plivačkog, vaterpolo kluba i drugih klubova.M.Muškić

Cijena ulaznica, unatoč ulaganjima, neće se mijenjati i iznosit će sedam kuna po osobi, što je najniža cijena u RH

Možda ste propustili...

ŽUPAN DEKANIĆ PRIMIO I DARIVAO MALE NOGOMETAŠE

Uspješni limači NK-a Radnički

AKCIJOM “DRAGOVOLJCI ZA NAJMLAĐE”

UDVDR Slatina prikupio je novac za analizator CRP-a

SKUPŠTINA UDVDR-A DONJI MIHOLJAC

Članstvo udruge raste, no nema mlađih članova

Najčitanije iz rubrike