TvObzor
TREĆA SEZONA "SIROČADI"

Hajde da se kloniramo
Objavljeno 17. travnja, 2015.
Prve dvije sezone BBC-jeve hvaljene serije već možete pogledati na Pickboxu, a treća stiže samo 24 sata nakon SAD-a

Od 19. travnja na Pickbox stiže i prava SF poslastica, treća sezona serije “Siročad”. Najnovije epizode - a bit će ih ukupno 10 - stizat će u rubriku Hotbox samo 24 sata nakon američke premijere.

Dok čekate novu sezonu, nema razloga da odmah ne pogledate prve dvije sezone koje imaju ukupno 20 epizoda. Ili, ako ste ih već gledali, slobodno obnovite gradivo, jer klonovi stižu i sve ih je više. U trećoj sezoni Sarah i njezine sestre-klonovi otkriju strogo čuvanu tajnu o vojnom projektu Castor u kojem nastaju muški klonovi – ubojiti vojnici iznimnih sposobnosti.

Jedna glumica, šest klonova

Koliko ste puta u životu pomislili: “Da mi je klonirati se, pa da jedan ja ode raditi ovo što moram, a drugi će onda imati vremena za stvarni život, sport, zdravu prehranu i razne hobije...” Sigurno bar jednom. E sad, budući da niste u financijskoj mogućnosti unajmiti tim znanstvenika koji bi na tome radili cijeli svoj život, vjerojatno ste od te ideje brzo odustali. I bolje da jeste, jer je pitanje trenutka kad bi onaj klon koji stalno mora ići na posao nešto prigovorio i dok lupite dlanom o dlan, imate rat klonova, a svi znamo kako to završi.

Kloniranje kao kućnu radinost na stranu, ima još milijun načina kako bi taj divni proces uzgoja identičnih blizanaca iz par stanica mogao poći po zlu, a sigurno najgori od njih je prikazan u genijalnoj kanadskoj znanfan seriji “Siročad” koju možete gledati na Pickboxu. Nećemo vam ništa previše pokvariti ako kažemo da je glavna junakinja jedna od pet-šest klonova (koliko ih otkrije u prvoj sezoni).

Nagli preokreti i napete jurnjave

Seriju počinjemo s pametnom lopovicom Sarah, koja ubrzo sazna da su joj sestre studentica mikrobiologije Cosima, psihopatkinja Helena, provincijska majka Alison i još nekoliko njih. Sve ih glumi ista mlada, genijalna i zaista uvjerljiva Tatiana Maslany. Njezina gluma ostavlja bez riječi. Ona gotovo sama odrađuje cijelu seriju, a razlike među klonovima su sasvim opipljive - naglasak, karakter i govor tijela, čak i bez šminke i kostima. Od svih njezinih promjena identiteta gledateljima se zavrti u glavi, a dodamo li još tome i nagle preokrete i napete jurnjave, pitamo se samo zašto još uvijek čitate ovaj tekst, umjesto da ste već pustili prvu epizodu “Siročadi”?

Osim Tatiane Maslany, u bar šest uloga samo u prvoj sezoni, a u drugoj ih je još toliko, u seriji glume Jordan Gavaris kao njezin usvojeni brat Felix te Matt Frewer, kojeg se stariji među vama sjećaju kao Maxa Headrooma, a tu je i Maria Doyle Kennedy kao maćeha Felixa i Sarah.

Moramo još jednom ponoviti da su “Siročad” serija kakvu nemate priliku često gledati. Zamislite film kao što je “Mjesec”, u kojem Sam Rockwell glumi (samo) dvije uloge ili Jeremyja Ironsa u “Ukletim blizancima”. Sad tu količinu talenta i profesionalizma pomnožite sa šest. To je otprilike rezultat koliko je dobra Tatiana Maslany. A tek je počela.

Pripremio: Adrian ANDREJEK
Možda ste propustili...

PRIKAZIVANJE HVALJENE HRT-OVE SERIJE OČEKUJE SE NA JESEN

Počelo snimanje druge sezone “Dnevnika velikog Perice”

PSIHOLOŠKI TRILER “KRIVI SPOJ” STIGAO U DOMAĆA KINA

Dopisivanja, moderni dejtovi i opasnost

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

RAZGOVOR: TOMISLAV MARIĆ - TOMA

Nekad treba izići iz zone komfora da bi se pomaknule neke osobne granice

2

“TVOJE LIVE ZVUČI POZNATO” - JOKER UKRADI U SEDMOJ EPIZODI

Antonija Šola pomrsila planove Alenu Bičeviću

3

NA NOVOJ TV SVE JE SPREMNO ZA PRAĆENJE IZBORNOG DANA

Bogat program i prva procjena rezultata