TvObzor
ZDRAV ŽIVOT

Antonija Blaće, Šprajc, Drele i Dinamovci motiviraju najmlađe na zdrave životne navike
Objavljeno 17. travnja, 2015.

Tisuće građana uz Antoniju Blaće, Zorana Šprajca, Dreleta i nogometaše Dinama provelo je dan sa svojim obiteljima na Sljemenu. Sve je to dio javnozdravstvene kampanje “Navike promijeni i zdravlje pokreni” čiji cilj je promicanje zdravog načina života i kvalitetniji razvoj onih najmlađih.

Planinarenje i druženje je održano u okviru javnozdravstvene kampanje, s ciljem promocije tjelesne aktivnosti i pravilne prehrane te usvajanja zdravijih životnih navika. Obiteljski dan na Sljemenu organizirali su RTL televizija, humanitarna udruga “RTL pomaže djeci” i Nastavni zavod za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”, u suradnji s Gradskim uredom za zdravstvo i Gradskim uredom za obrazovanje, kulturu i sport Grada Zagreba, Kineziološkim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu, Hrvatskim Crvenim križem, Crvenim križem Grada Zagreba i uz potporu Ministarstva zdravlja i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

Kampanja je službeno počela 9. travnja, održavanjem istoimenog stručnog skupa kojem su nazočili ravnatelji vrtića i osnovnih škola, a sve u svrhu promocije odgovornog ponašanja prema prehrani i tjelesnoj aktivnosti s posebnim naglaskom na one najmlađe i njihovo motiviranje na usvajanje zdravijih životnih navika.

Dan je bio posvećen boravku u prirodi. Tisućama građana koji su se odazvali pozivu pridružile su se zvijezde RTL-a Antonija Blaće, Zoran Šprajc, Drele i nogometaši Dinama Marko Pjaca i Angelo Henriquez.

Zoran Šprajc je i sam bio u nevjerici da je uspio: “Ovo je za Batmane, Supermane i druge akcijske junake.” Antonija Blaće, ambasadorica udruge RTL pomaž djeci i lice kampanje bila je oduševljena što je dan provela u prirodi, a budući da se redovito bavi sportom sat i 20 minuta, koliko joj je trebalo da se popne, nije joj predstavljalo preveliki problem.

Drele je ipak bio najoptimističniji planinar: “Ovo će za mene danas bit jedan lagan, jednostavan uspon. Današnje planinarenje je naravno samo početak. Slijedit će svih 8 vrhova iznad 8000 metara, dakle, Nepal pripazi nas se. Dolazimo!“

Nakon dobrog „treninga“, osvajanja Sljemena i zdravog ručka, svi sudionici su se družili ispred doma Crvenog križa. Kreativne radionice, graničar, mini nogomet, i dobro nam poznati gumi-gumi samo su neke aktivnosti u kojima se mnogi veliki nisu okušali još od školskih dana. Do danas! Djecu je najviše oduševila prilika da zaigraju nogomet sa svojim najomiljenijim igračima Dinama i da im pokažu što znaju.

Angelo Henriquez, koji od kolovoza prošle godine živi u Zagrebu, a dolazi iz Čilea, izjavio je : “Oduševljen sam ovom akcijom jer i sam smatram da je bavljenje sportom izuzetno bitno. Bavljenje sportom u jednakoj mjeri utječe na fizičko i psihičko zdravlje pa je stoga bitno što više vremena provoditi vani.”

Njegov suigrač Marko Pjaca dodao je kako uopće ne može zamisliti da slobodno vrijeme provodi uz kompjuter igrajući igrice te da pozdravlja ovu kampanju jer je jako bitno mijenjati navike današnje djece koja nažalost sve više vremena provode upravo ispred kompjutera.

Zaključak svih sudionika je isti – ovo je samo početak!N. Vekić

Možda ste propustili...

BRITANSKI DOKUMENTARNI FILM

Pokaži mi sliku: Priča o Jimu Marshallu

PRIKAZIVANJE HVALJENE HRT-OVE SERIJE OČEKUJE SE NA JESEN

Počelo snimanje druge sezone “Dnevnika velikog Perice”

Najčitanije iz rubrike