Crna kronika
USPJEH POLICIJE PRONAŠLI PROVALNIKE U BARANJSKE ŠKOLE

Uhićeni lopovi koji su učenicima ukrali znanje
Objavljeno 16. travnja, 2015.
Ukrali su “pametnu ploču”, tablete, miksetu, računala...

BELI MANASTIR - Od početka godine na području Baranje evidentirane su tri provale specifične po tome što su im mete bile obrazovne ustanove. Policija je provale riješila, a lopove uhitila.

U siječnju je provaljeno u Osnovnu školu Šećerana, u istoimenom belomanastirskom prigradskom naselju, kada je ukradena informatička i elektronička oprema, a škola je oštećena za 120.000 kuna. Podsjetimo, između ostaloga, ukradena je i takozvana pametna ploča, skupa s konferencijskom vezom, inače sastavni dio Carnetova projekta “Škole 2.0”, čiju je provedbu šećeranska škola počela u rujnu 2013. Učenici šećeranske škole i njezinih područnih odjela imali su tada čast postati prvi Baranjci u čijoj se školi, jednoj od rijetkih u Hrvatskoj, provodi projekt koji omogućava povezanost videovezom.

- Najviše štete provalnik je nanio učenicima. Oduzeo im je kreativnost i znanje, a, osim toga, stao je cijeli projekt. Problemi su, jednom riječju, veliki - požalio se tada školski ravnatelj Drago Mavrin. Nakon toga, krajem ožujka, provaljeno je u Prvu srednju školu u Belom Manastiru, iz koje je ukradena mikseta i informatička oprema u vrijednosti od 48.000 kuna. Posljednja na meti provalnika bila je područna škola OŠ Šećerane u Baranjskom Petrovom Selu, iz koje je također ukradena informatička oprema (tableti) vrijedna 40-ak tisuća kuna. Djelatnici Policijske postaje Beli Manastir uspješno su dovršili kriminalističku istragu, čiji su rezultati predstavljeni jučer na konferenciji za novinare.

- Provedenom kriminalističkom istragom policijski službenici PP Beli Manastir utvrdili su počinitelje (međusobno nepovezane, nap.a.) teških krađa. Riječ je o tri osobe s područja Baranje, od kojih je 20-godišnjak sproveden pritvorskom nadzorniku u Osijek - istaknuo je Predrag Prekodravac, načelnik PP Beli Manastir, naglasivši kako je motiv najvjerojatnije bio koristoljublje.

Ivica GETTO
TABLETI VRAĆENI ŠKOLAMA

Privedeni lopov od prije je poznat policiji. Svi su predmeti pronađeni i vraćeni školama. Protiv određenog broja ljudi najvjerojatnije će biti podnesen optužni prijedlog zbog prikrivanja krađe, a za sada se utvrđuju detalji. Ravnatelji oštećenih škola zahvalili su policiji na uspješno obavljenom poslu.

Možda ste propustili...

HTIO IH PRODAVATI NA ZAGREBAČKOM PODRUČJU

Zaplijenjeno gotovo 300.000 tableta, uhićen 27-godišnjak

IMAO JE 3,56 PROMILA ALKOHOLA U KRVI

Pijan, teško ozlijeđen u tučnjavi

Najčitanije iz rubrike