Mozaik
RAD JEDNOG OD NAJZANIMLJIVIJIH AUTORA 20. ST.

Retrospektiva Nikše Fulgosija na Danima hrvatskog filma
Objavljeno 14. travnja, 2015.

U popratnom programu Dana hrvatskog filma i na HRT3 domaćoj će se publici predstaviti rad jednog od najzanimljivijih filmskih i televizijskih autora prošlog stoljeća. Bogat popratni program Dana hrvatskog filma donosi i filmofilsku poslasticu “Edukativne efemerije: Retrospektiva Nikše Fulgosija”. Program uključuje kratkometražne filmove redatelja koji je među profesionalnim filmašima bio iznimno cijenjen, a u široj je javnosti bio (i ostao) relativno nepoznat.

Riječ je o šest kratkometražnih, uglavnom dokumentarnih ostvarenja nastalih od 1958. do 1963. godine, a u nekima od njih gledat ćemo poznate osobe iz filmskog i televizijskog svijeta prošlog stoljeća kao što su Ivo Škrabalo, Antun Vrdoljak, Sanda Langerholz, Etta Bortolazzi i Bora Todorović.

U suradnji s Danima hrvatskog filma HRT3 u subotu, 18. travnja, u 21.35 u emisiji “Posebni dodaci” prikazuje Fulgosijev dokumentarni film “100 ljepotica na dan” iz 1971., a samog autora predstavit će i dokumentarnim filmom redatelja Danka Volarića “Tko je taj Nikša Fulgosi?”.

Retrospektiva Nikše Fulgosija samo je jedan od visokovrijednih popratnih programa koje donosi ovogodišnje izdanje DHF-a. Svi popratni programi bit će detaljno predstavljeni na konferenciji za medije u četvrtak, 16. travnja.(N.Vek.)

Možda ste propustili...

SPEKTAKULARAN KONCERT U ARENI

Urban i gudači oduševili Varaždin

LUKA VIDOVIĆ S PREDSTAVOM “U ČEMU JE TRIK?”

Stiže i u Donji Miholjac i Slatinu

Najčitanije iz rubrike