Mozaik
RAD JEDNOG OD NAJZANIMLJIVIJIH AUTORA 20. ST.

Retrospektiva Nikše Fulgosija na Danima hrvatskog filma
Objavljeno 14. travnja, 2015.

U popratnom programu Dana hrvatskog filma i na HRT3 domaćoj će se publici predstaviti rad jednog od najzanimljivijih filmskih i televizijskih autora prošlog stoljeća. Bogat popratni program Dana hrvatskog filma donosi i filmofilsku poslasticu “Edukativne efemerije: Retrospektiva Nikše Fulgosija”. Program uključuje kratkometražne filmove redatelja koji je među profesionalnim filmašima bio iznimno cijenjen, a u široj je javnosti bio (i ostao) relativno nepoznat.

Riječ je o šest kratkometražnih, uglavnom dokumentarnih ostvarenja nastalih od 1958. do 1963. godine, a u nekima od njih gledat ćemo poznate osobe iz filmskog i televizijskog svijeta prošlog stoljeća kao što su Ivo Škrabalo, Antun Vrdoljak, Sanda Langerholz, Etta Bortolazzi i Bora Todorović.

U suradnji s Danima hrvatskog filma HRT3 u subotu, 18. travnja, u 21.35 u emisiji “Posebni dodaci” prikazuje Fulgosijev dokumentarni film “100 ljepotica na dan” iz 1971., a samog autora predstavit će i dokumentarnim filmom redatelja Danka Volarića “Tko je taj Nikša Fulgosi?”.

Retrospektiva Nikše Fulgosija samo je jedan od visokovrijednih popratnih programa koje donosi ovogodišnje izdanje DHF-a. Svi popratni programi bit će detaljno predstavljeni na konferenciji za medije u četvrtak, 16. travnja.(N.Vek.)

Možda ste propustili...

RUDARA U TALIJANSKOM RUDNIKU

Na bolovanju od starta do mirovine

TREBATE KINESKE ŠTAPIĆE

Ima li to smisla, rezanci na pizzi

KANADSKA CIRKUSKA SKUPINA

Cirque du Soleil pred bankrotom

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PEDANTNI ZAPOSLENIK STARBUCKSA

Barista odbio poslužiti
gošću bez maske pa dobio
napojnicu od 100.000 dolara

2

15 GODINA BRAKA OBILJEŽILI SPOTOM

Novi hit Marka Pecotića idealan za ples

3

FRANCK REGIONALNO BARISTIČKO NATJECANJE

Vinkovčanin Dragan Hraško u finalu