Crna kronika
ISTRAGA TEŠKE PROMETNE NESREĆE U VINKOVCIMA

Apel shrvane majke: Postavite ležeće policajce, spasite drugu djecu....
Objavljeno 14. travnja, 2015.
U Gortanovoj ulici već je bilo nekoliko prometnih nesreća

Vezani članci

TRAGEDIJA U ULICI VLADIMIRA GORTANA U VINKOVCIMA

Policajac automobilom naletio na dječaka, koji je umro u bolnici

VINKOVCI - Kad se dogodila nesreća, bila sam unutra. Čula sam škripu automobila jer se nešto lomilo. Odmah sam izletjela van i ugledala sinovo okrvavljeno tijelo, ispričala nam je jučer shrvana majka Petronka Vovra, čiji je sin Josip preminuo u KBC-u Osijek od posljedica teških ozljeda. Očajna je majka do dolaska hitne pomoći držala Josipa na rukama.

Desetogodišnji Josip Vovra bio je, kao i svakog dana, s djecom vani u Gortanovoj ulici, kada je na njega naletio 26-godišnjak u BMW-u, inače policajac koji je u trenutku nesreće bio izvan službe. Od siline udara tijelo dječaka bilo je odbačeno nekoliko metara. Blizu dječaka bila je i izuvena tenisica. Tuga, bol, šok i nevjernica zavili su Vinkovce u crno, otišao je još jedan mladi život... Kobne subote u Ulici Vladimira Gortana u naselju Mala Bosna ništa nije slutilo da će se toga dana dogoditi velika tragedija.

- Na ovom dijelu ceste automobili svakog dana voze velikom brzinom i samo je bilo pitanje kada će netko nastradati, a to je bio moj sin... Iz smjera Cerića prema Vinkovcima ovo je glavna cesta kojom prolaze kamioni, što ne bi smjeli. Svakog dana puno je djece vani, što je velika opasnost. Najveća opasnost je poslijepodne kad je najveća frekvencija prometa. Mislim da bi trebalo postaviti ležeće policajce kako bi se ublažila brzina - rekla je Josipova majka.

Njezine riječi potvrđuju i susjedi. Inače, u Gortanovoj ulici već je bilo nekoliko prometnih nesreća, međutim nema češće kontrole brzine i prometa, osim postavljenog znaka za maksimalno dopuštenu brzinu od 50 kilometara na sat. Nažalost, problem brze vožnje u Gortanovoj ulici u Vinkovcima aktualiziran je tek nakon što se dogodila tragedija.

Mario KOKAJ
VOZAČ KAZNENO PRIJAVLJEN

Policijska uprava vukovarsko-srijemska podnijela je kaznenu prijavu protiv 26-godišnjeg policajca koji je vozio BMW, i to zbog izazivanja prometne nesreće sa smrtnom posljedicom, doznajemo od Domagoja Džigumovića, glasnogovornika PU. Općinsko državno odvjetništvo Vukovar naložilo je uzimanje krvi i urina od vozača te obdukciju nastradalog dječaka. U cilju utvrđivanja kaznenopravne odgovornosti vozača BMW-a, državno odvjetništvo provest će izvide i dokazne radnje te naložiti provođenje potrebnih vještačenja da se utvrdi točna brzina automobila u trenutku naleta na dijete.

Najveća opasnost je poslijepodne kada je najveća frekvencija prometa

Možda ste propustili...

TOMISLAV SVETINA O AFERI “DINAMO 2”

Financijske odluke donosio je Mamić

JOŠ JEDNA ŽRTVA INTERNETSKIH PREVARANATA

"Dionice" ga koštale 10.000 eura

OZLIJEĐENIH NEMA, VELIKA MATERIJALNA ŠTETA

Veliki požar u hali HŽ-a gasilo 30 vatrogasaca

Najčitanije iz rubrike