Novosti
GEEK BUSINESS CAMP ILI - KAKO STEĆI NAKLONOST INVESTITORA

U samo četiri dana nauče ono što se inače nudi u cijelom semestru
Objavljeno 14. travnja, 2015.

Vezani članci

U ORGANIZACIJI VELEPOSLANSTVA SAD-A U RH

Brown Forum spojit će mlade poduzetnike s investitorima

Zahuktalo se na osječkom Geek Business Campu, četverodnevnom edukativnom programu na kojemu 39 “informatičkih čudaka” u 17 timova iz sedam europskih zemalja uči kako svoju tehničku ideju pretvoriti u poslovnu stvarnost. Riječ je o cijelom nizu informatičkih ideja i rješenja koja svoju moguću primjenu mogu naći u šarolikim djelatnostima u gospodarstvu i društvu.

Primjerice, ideja braće blizanaca Matije i Martina Šošića (rođeni u Osijeku, sada sa zagrebačkom adresom stanovanja) projekt je Mobicon, odnosno aplikacija koja vaš pametni telefon pretvara u mikrofon. Vrlo korisno rješenje, primjerice, na različitim konferencijskim okupljanjima.

Kako što bolje predstaviti svoju ideju i tako steći naklonost potencijalnih investitora, sudionike na nizu radionica, vježbi i izazova s temama kao što su poslovni planovi, definiranje tržišta i “pitching“ vještine podučavaju mentori koji već imaju svoje tvrtke. Uz četvoricu Osječana, to je i troje američkih mentora, od kojih je jedan, primjerice, Burton Lee sa Sveučilišta Stanford.

Sve to odvija se pod budnim okom Stevice Kuharskog, koordinatora projekta.

- Ova konferencija je izvrsna prilika da u samo četiri dana sudionici, a najmlađem je 18 godina, dobiju znanje koje se inače nudi u cijelom jednom semestru na različitim MB akademijama - kaže Kuharski. On u suradnji s američkim veleposlanstvom od 2012. godine redovito organizira ovakve “start-upove”, timovi koji su se na njima natjecali dosad su privukli ukupno milijun američkih dolara od zainteresiranih investitora.

Ovo okupljanje održava se u sklopu Brown foruma, čiji službeni dio počinje danas (14. travnja) u poslijepodnevnim satima. Forum je to koji Veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država petu godinu organizira u Hrvatskoj. Nakon Dubrovnika, Zagreba, Opatije i Zadra, prvi je put Forum došao u Slavoniju. Osim što za cilj ima spojiti mlade poduzetnike s investitorima, skup je to predstavnika javnog i poslovnog sektora srednje i jugoistočne Europe, koji će raspravljati o unaprjeđivanju poduzetničkog sustava upravo kroz mogućnosti rasta informacijsko-komunikacijskog sektora.D.Kuštro

VELEPOSLANIK MERTEN NA OTVORENJU BROWN FORUMA

Službeno otvorenje Brown foruma bit će danas (14. travnja) u poslijepodnevnim satima. Uz domaćine iz Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije, sudionike će pozdraviti Kenneth Merten, američki veleposlanik u RH. Na otvorenju će biti i članovi hrvatske Vlade, koje će predvoditi Vesna Pusić, ministrica vanjskih i europskih poslova. U organizaciji ovog foruma svoj doprinos daju i Hrvatska gospodarska komora i Hrvatska udruga poslodavaca.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike