Autoglas
VRIJEME ZA LJETNE GUME

Uz ekupi.hr izbor jednostavan i brz
Objavljeno 14. travnja, 2015.

Trgovina ekupi.hr jedan je od lidera na području internet-trgovine. Osim prepoznatljivosti, posebna je i prema zaista širokom asortimanu robe koju nude. Među širokim asortimanom nalazi se i ponuda pneumatika za automobile i druga vozila. Kako smo u vremenu kada je većina vozača u potrazi za adekvatnim gumama, provjerili smo kakvo je stanje na ekupi.hr.

Ponudu guma na ekupi.hr gotovo je nemoguće zaobići. I samim pretraživanjem interneta ekupi.hr doslovno "iskače" kao jedan od relevantnih izbora. Dolaskom na stranice dočekuje nas perolaka pretraga. Dovoljno je unijeti dimenzije guma, tip, i po želji nama omiljenog proizvođača. Od dimenzija potrebno je unijeti promjer, širinu, te visinu gume, dok je pod tipom gume ponuđena ljetna, zimska ili cjelogodišnja guma. Klikom na pretragu dobivamo rezultate sortirane po relevantnosti, cijeni ili abecedno. Kada se odlučimo za gumu dovoljno je odabrati način plaćanja i završiti kupnju do kraja. Ponuda je zaista velika, a o izboru guma zasigurno ćete odlučiti na temelju cijena, karakteristike ili nekog drugog faktora. Valja dodati kako je dostava besplatna, a plaćanje je moguće i do 12 rata bez kamata.

Slično kao što je to slučaj sa zimskim gumama, tako postoje i utemeljeni razlozi zašto valja na vrijeme staviti ljetne gume na automobil. Razlike između ljetnih i zimskih guma uglavnom su u smjesi gume te dizajnu proreza i utora. I dok su ljetne gume tvrđe, zimske su mekše, a i dizajn se uvelike razlikuje. Vožnjom s neadekvatnim gumama dovodimo u potencijalo opasnu situaciju sebe, ali i druge sudinike u prometu. Ljetne će gume biti tiše u vožnji, bolje će odvoditi vodu, a i vožnja će biti ugodnija, jer neće biti neželjene škripe guma ili ljuljanja vozila u zavojima.

Među brojim gumama dobili smo priliku isprobati odlične Goodyear EfficientGrip Performance gume, koje ulaze u kategoriju takozvanih guma koje smanjuju otpor i time stvaraju prostor za uštedu goriva. U liniji guma EfficientGrip Performance ove godine nalazi se čak osam novih dimenzija s oznakom AA, što je prema europskoj uredbi označavanja guma najviša ocjena za iskoristivost goriva i prianjanje na mokroj površini. Novim gumama Goodyear je upotpunio svoju bogatu ponudu guma BA, u koju su svrstane čak 53 dimenzije EfficientGrip Performance. Predstavljena guma uključuje najsuvremenije tehnologije koje osiguravaju ravnomjerno habanje cijelom površinom, bolje prianjanje na mokroj cesti, kraći put kočenja i manji otpor kotrljanja tijekom čitavoga životnog vijeka gume. Zasigurno će ova guma biti izbor mnogih vozača, no zahvaljujući bogatoj ponudi, sigurno će svatko pronaći što želi na ekupi.hr.M.Režić