Novosti
U ORGANIZACIJI VELEPOSLANSTVA SAD-A U RH

Brown Forum spojit će mlade poduzetnike s investitorima
Objavljeno 13. travnja, 2015.

Brown Forum koji će se u utorak i srijedu u organizaciji Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država u Republici Hrvatskoj održati u Osijeku, svoj uvodni dio ima u Geek Business Campu, koji je počeo jučer (nedjelja).

Četverodnevni je to program u kojem će trideset mladih tehničkih poduzetnika iz cijele Europe raditi s mentorima iz Sjedinjenih Američkih Država i Hrvatske. Sudionici će na nizu radionica, vježbi i izazova s temama kao što su poslovni planovi, definiranje tržišta i “pitching“ vještine učiti kako svoje tehničke ideje pretvoriti u poslovnu stvarnost.

Ovogodišnja skupina obuhvaća sudionike iz Hrvatske, Češke, Španjolske, Ukrajine, Cipra, Albanije, Srbije i Gruzije. Hrvatski mentori svi odreda osječki su informatički poduzetnici i praktičari - Matija Kopić (Farmeron), Bela Ikotić (BIOS), Nandino Lončar (Inchoo) i Denis Sušac (Mono software).

U program se iz SAD-a uključuju Julia Spicer (MAVA), Burton Lee (Stanford University) i Jacqueline Vanacek (menadžerica iz Silicijske doline). Sudionici će se na kraju programa kroz svojevrsni “pitching” - samoreklamiranje, pokušati nametnuti stručnom žiriju, koji čine Eveline Buchatskiy (Techstars), Ivo Špigel (Perpetuum Mobile), Mark Crandall (Continental Wind Partners), Laszlo Czirjak (iEurope Capital LLC) i Jure Mikuž (RSG Capital).

Povezivanjem Geek Business Campa i ovogodišnjeg Brown Foruma investitorima se nudi jedinstvena prilika za povezivanje s mladim poduzetnicima koji možda rade na stvaranju nove društvene mreže ili tehničkog proizvoda. (D.Ku.)

unaprjeđivanje poduzetništva

Ovogodišnja konferencija, pod nazivom Brown Forum 2015: Fostering the Information Communication Technology Ecosystem, okupit će predstavnike javnog i poslovnog sektora te zainteresiranu javnost iz Srednje i Jugoistočne Europe, koji će raspravljati o unaprjeđivanju poduzetničkog ekosustava te mogućnosti rasta informacijsko-komunikacijskog sektora.