Novosti
ODLUKA VRHOVNOG SUDA OVAJ TJEDAN?

Državno odvjetništvo traži da se Glavaša pritvori po sedmi put
Objavljeno 12. travnja, 2015.

Zagrebačko Županijsko državno odvjetništvu u petak je, kao što je i najavljivalo, podnijelo žalbu na Rješenje Županijskog suda u Zagrebu kojim je taj Sud ukinuo istražni zatvor protiv Branimira Glavaša.

Od Vrhovnog suda županijski DORH traži ponovno određivanje istražnog zatvora za Glavaša. On se o tome očitovao na svojoj Facebook stranici, a u razgovoru nam je rekao da je takvu informaciju dobio od njegove zagrebačke odvjetnice Višnje Drenški-Lasan.

- Odvjetnica me obavijestila da je zagrebački županijski DORH podnio žalbu na Rješenje Županijskog suda u Zagrebu od 31. ožujka 2015. godine, kojim je taj Sud ukinuo istražni zatvor protiv mene i naložio da me se odmah pusti na slobodu, kaže Glavaš.

Ako Vrhovni sud, čijom je odlukom Branimir Glavaš već prije mjesec dana bio u pritvoru i štrajkao glađu, prihvati žalbu Županijskog državnog odvjetništva u Zagrebu i odluči ga ponovno pritvoriti, to će biti već sedmi put da se Glavaša u istom slučaju pritvara.

Treba napomenuti i kako je Ustavni sud, na temelju čije je odluke o poništenju presude Glavaš i pušten iz BiH zatvora početkom godine, upozorio da će nastaviti pomno nadzirati taj slučaj. Očekuje se da će kompletan spis biti dostavljen na razmatranje Vrhovnom sudu RH danas (ponedjeljak), a njihova bi odluka o žalbi DORH-a mogla biti donesena već ovaj tjedan. I.Bošnjak

Možda ste propustili...