Sport
OSJEČANI U LIGI ZA OSTANAK

Protiv Splita potvrditi bodove iz Velike Gorice
Objavljeno 11. travnja, 2015.

OSIJEK - Dobro je počelo, čak i odlično, uzmemo li u obzir zdravstveni bilten u svlačionici košarkaša osječkog A-1 ligaša. Liga za ostanak otvorena je pobjedom, gostujućom, a to su bodovi koji uvijek vrijede više. Vrijednosnice Osijek uzele su puni plijen u Velikoj Gorici, tek drugi put u sezoni osladile su se izvan Gradskog vrta.

- U svakoj utakmici želiš pobijediti, ali i sami smo sebe malo iznenadili protiv Gorice. Problemi koji nas prate s ozljedama zaista su ogromni, bili smo nekompletni, Tončinić je počeo trenirati par dana uoči puta. Sve to bile su otežavajuće okolnosti, ali pronašli smo način kako ih prevladati - kaže Aljoša Šarac, organizator igre “brokera”, koji je u pobjedu 86:84 ugradio 23 poena i sedam asistencija.

Sada njega i suigrače čeka prvi domaći ispit u Ligi za ostanak. U subotu navečer (20) stiže Split, koji trenutno ima najslabiji učinak u ovom društvu.

- Istina, Splićani su prenijeli najmanje bodova, ali su krenuli uvjerljivom pobjedom protiv Kaštelana, čime su najavili da imaju ozbiljne namjere predati fenjer nekome drugome. S druge strane, mi imamo prigodu prvi put ove sezone spojiti dvije pobjede u nizu, a ova večeras na najbolji će način potvrditi goričke bodove - smatra Šarac.

U posljednjem okršaju u Gradskom vrtu momčad Vladimira Krstića demolirala je Splićane. Završilo je 83:56, ali ovaj dvoboj teško da će imati takav rasplet.

- Digao se Split od te utakmice, a nas su napali problemi. Stoga je nerealano očekivati da se takav rezultat ponovi, ma neka bude +1 za nas, bit ćemo zadovoljni - prenosi Šarac razmišljanje osječke svlačionice. U Velikoj Gorici Krstić je u rotaciji imao šest igrača, taj broj mogao bi se povećati, nije isključeno da zaigra i kapetan Luka Pandurić.

U drugom susretu 2. kola u nedjelju igraju Jolly JB Šibenik - Gorica, a slobodna je Ribola Kaštela. N. Benčina

Možda ste propustili...

DIVLJANJE BILO VELIKO, KAZNA IPAK MALENA

Hajduk samo dvije utakmice bez svojih navijača

HRGOVIĆ SE PRIPREMA ZA 1. LIPNJA

Meč će trajati nekoliko rundi

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

2

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

3

OSJEČANI U ZAVRŠNICI SPAŠAVAJU SEZONU

Zekić i momčad traže
zajedništvo i podršku