TvObzor
JENNIFER LOVE HEWITT

Suprugu ne smeta moja razgolićenost
Objavljeno 10. travnja, 2015.

Prelijepa i seksepilna glumica, producentica, autorica, redateljica i spisateljica Jennifer Love Hewitt, rođena je 1979. godine, u Teksasu. Svoje drugo ime Love dobila je zahvaljujući majci koja je obećala svojoj prijateljici s koledža da će, ako rodi curicu, nazvati je po njoj. Svoju ljepotu duguje genima, majci Talijanki i ocu Nijemcu. Roditelji su joj se razveli kad je imala jedva šest mjeseci te ju je majka samostalno odgajala. Od djetinjstva Love je gajila strast za pjevanjem, a kao tinejdžerica bila je u mogućnosti dodati i ples među svoje talente. Iako je mlada Jennifer već nastupala u predstavama i postala članicom “Texas Show Teama”, imala je veće ambicije - željela je osvojiti Hollywood. Nakon što se s majkom preselila u Kaliforniju, nije dugo trebalo da dobije prvi televizijski angažman. Postala je redovna članica glumačke postave u šestoj i sedmoj sezoni Disneyjeve glazbene komedije “Kids Incorporated”, čijih je nekoliko epizoda emitirala tadašnja Jugoslavenska radiotelevizija.

Glumica, pjevačica i spisateljica

Njezina prva prava uloga bila je ona u filmu “Munchie”, a slavu je stekla u hororu “Znam što si radila prošlog ljeta”. Najveći proboj doživjela je 1995. dramskom serijom “Za istim stolom”, u kojoj, prema originalnim zamislima, nije trebala imati glavnu nego manju ulogu. Godine 2000. glumila je u biografskoj drami “Audrey Hepburn: Diva za sva vremena” te je iste godine postala najpopularnija TV glumica prema podacima mjerenja slavnih osoba “Q rating”. Njezina slava nastavljala je rasti kako se pojavljivala u filmovima poput “Srcolomke” i “Garfield”. No, prijelomna uloga ipak joj je “Šaptačica duhovima”, fantastična drama koju je snimala od 2005. do 2010. godine. Ubrzo nakon završetka snimanja “Šaptačice” ponuđena joj je glavna uloga u TV filmu “Drugo lice Samanthe” (koji se prikazivao na Novoj TV), a TV seriju “Dvostruki život”, snimljenu prema filmu, možemo pratiti svake večeri, od ponedjeljka do petka, na Doma TV-u. Osim televizijske i filmske karijere ova glumica je ujedno i pjevačica. Hewitt je otpjevala naslovnu pjesmu za drugu sezonu serije “Dvostruki život”. Napisala je i knjigu “Dan kad sam upucala Cupida” koja je u rekordnom roku postala bestseller New York Timesa. Okušala se i kao producentica televizijskih filmova i serija.

Uloga Riley mi je veliki izazov

Kako ste se odlučili sudjelovati u seriji “Dvostruki život” snimljenoj prema filmu “Drugo lice Samanthe”?

- Kad smo snimali film, zezali smo se o tome kako bi bilo zabavno pretvoriti ga u televizijsku seriju i produbiti pogled u život samohrane majke koju je napustio muž te biva prisiljena zaposliti se u salonu za masaže i pružati “dodatne usluge” odabranim klijentima. Budući da je film odlično prošao kod publike, razgovarala sam s ekipom i složili smo se da ćemo probati sa serijom, kud puklo da puklo. I eto nas.

Što vas je privuklo filmskoj verziji Riley Sparks?

- Jednostavno sam znala da će mi ta uloga predstaviti veliki izazov i da će biti zanimljiva gledateljima oba spola. Bilo je zanimljivo osnažiti ženu koja se do maloprije osjećala bespomoćnom, a u kratkom roku morala je donijeti odluku koja joj je promijenila život. To me na prvu zainteresiralo i znala sam da će se gledateljice moći poistovjetiti s mojim likom.

Što muškarci koji su dio vašeg života misle o tako provokativnoj ulozi?

- Brian, najvažniji muškarac u mom životu, bio je gotovo svakodnevno sa mnom na setu, s obzirom na to da on utjelovljuje Rileyina supruga Kylea. Držao me na oku, stoga mu nije smetala moja razgolićenost, ha, ha, ha... Moj pas je, možda, bio malo ljubomoran, jer sam se dugo zadržavala na snimanjima pa me nije bilo kod kuće po cijele dane. A prijatelji su me stalno ispitivali jesam li naučila išta o masažama te mogu li i njih izmasirati.

Pripremio: Adrian ANDREJEKFoto: Dokumentacija TVO

DVOSTRUKI ŽIVOT - Doma TV, ponedjeljak-petak, 23.10 sati

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike