Sport
STOLNOTENISKI MASTERS TURNIR

Dražić i Lacković vratili se kući s novim broncama
Objavljeno 1. travnja, 2015.

Pula je prošlog vikenda bila domaćin stolnoteniskog Mastersa na kojem se okupilo doista odabrano društvo. Na završnici HSTS-ovih turnira za Memorijal Reno Vinek pravo nastupa imalo je po 16 najboljih s rang-liste Hrvatskog stolnoteniskog saveza, a u tom društvu bilo je i osmero članova Vodovod Osijeka.

U Puli najzapaženiji, uostalom kao i cijele ove sezone, bili su osječki kadeti - Mario Banek, Dominik Dražić i Mihael Lacković. Doduše, Banek u nedjelju kadetski turnir nije odigrao na nivou kakav je bio dan ranije kada se u dobrom izdanju pokazao u starijoj, juniorskoj konkurenciji. U svom uzrastu stigao je do četvrtzavršnice gdje ga je zaustavio Matej Lacković (TIS) rezultatom 3:2. Taj meč mogao je otići i na Banekovu stranu, ali dramu petog seta dobio je Lacković i s 14:12 otišao u polufinale. Iako je ostao bez pokala, Banek i dalje ima status našeg ponajboljeg kadeta i odavno je osigurao mjesto u hrvatskoj reprezentaciji koja će ovoga ljeta nastupati na Europskom prvenstvu u Bratislavi.

Korak dalje od Baneka otišli su Dražić i Lacković koji su igrali u polufinalu. Dominik je na putu do finala poražen od kasnijeg pobjednika turnira Jakova Tice (GSTK Zagreb), a Mihael od prezimenjaka Lakovića iz TIS-a. No, Mihael je u Puli napravio veliku stvar, u četvrtfinalu je pobijedio favoriziranog trećeg nositelja Filipa Miljatović iz zadarskog Donata. Među kadetima je igrao i Tomislav Markotić, ali zaustavljen je u skupini. Boje “vodenih” u Istri branili su i seniori Vjekoslav Zovko i Fran Mihaljević, mlađa kadetkinja Kika Kovač te Marin Dubravac u kategoriji najmlađih kadeta. No nitko od njih nije prošao grupnu fazu natjecanja.

U osječkom klubu nakon Mastersa u Puli mogu biti zadovoljni, nastavili su s onim što rade cijele sezone, ponovno su među najboljima imali svoje kadete na postolju i kući su se vratili s dva pokala. I. Liović

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

2

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

3

OSJEČANI U ZAVRŠNICI SPAŠAVAJU SEZONU

Zekić i momčad traže
zajedništvo i podršku