Osijek
JAPANSKI VELEPOSLANIK POSJETIO BIOS

Osječka pamet zanimljiva
stranim investitorima
Objavljeno 1. travnja, 2015.

Japanski veleposlanik u Zagrebu Keiji Ide jučer je, tijekom boravka u Osijeku, posjetio Poduzetnički inkubator BIOS Osijek, gdje se susreo s predstavnicima tvrtki okupljenih oko projekta Osijek Software City, samog BIOS-a, njegovog Coworkinga, te Regionalne razvojne agencije Slavonije i Baranje. Razgovoru u ambijentu BIOS-ovog Coworkinga bili su nazočni i osječki dogradonačelnik Vladimir Ham te prvi tajnik japanskog veleposlanstva zadužen za gospodarske odnose Masashi Shigeno.

Kako je veleposlanik Ide rekao novinarima, svrha njegova posjeta bila je upravo upoznavanje Osijek Software Cityja.

- Čuo sam da se u Osijeku razvija softverska industrija. Došao sam naučiti nešto o tome kako bih tu informaciju mogao prenijeti zainteresiranim japanskim poslovnim ljudima - rekao je Ide. “Jedna od najvećih korporacija na svijetu, japanski Yasaki, u Zagrebu ima svoj istraživački i razvojni centar te zapošljava 90 hrvatskih inženjera. Mi iznimno cijenimo činjenicu da u Hrvatskoj školujete vrlo dobre inženjere. Mislim da je to veliki potencijal za razvitak naše suradnje”, dodao je.

Dogradonačelnik Ham istaknuo je kako Osijek Software City ima potencijal privlačenja mogućih investitora koji su zainteresirani za ono što “osječka pamet nudi”.

- Ovo nije industrija u kojoj se ulaže u pogone, ovdje se investira u pamet i to je ono što i Grad pokušava cijelo vrijeme napraviti, dakle stvoriti platformu za daljnji razvoj softverske industrije u Osijeku - istaknuo je Ham.

Veleposlanik Keiji Ide pokazao je veliko zanimanje za ono što su mu o svome radu iznijeli osječki softverski poduzetnici Zvonimir Radoš (Adcon), Krunoslav Ris (Betaware), Tomislav Bilić (Inchoo), Žarko Gajić (Mono), Jasmin Muharemović (Mono) i Matija Kopić (Farmeron). D. Celing

Keji Ide

japanski veleposlanik u Republici Hrvatskoj

Iznimno cijenimo činjenicu da u Hrvatskoj školujete vrlo dobre inženjere

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike