Regija
NEUSPJEŠNO KONSTITUIRANJE OPĆINSKOG VIJEĆA

Nema dogovora u Petlovcu:
HDSSB predlaže nestranačku
predsjednicu sa svoje liste
Objavljeno 1. travnja, 2015.

PETLOVAC - Poslije jučerašnjeg prvog pokušaja, petlovačko Općinsko vijeće nije konstituirano. Koalicija HDZ-HSS je za predsjednika vijeća predložila Dragu Mavrina (HDZ), ali njihovih pet glasova nije bilo dovoljno da prijedlog i prođe. Suzdržano je bilo četvero vijećnika koalicije HNS-SU, te troje vijećnika izabranih s liste HDSSB-a. Drugih prijedloga nije bilo.

Ako Općinsko vijeće ne bude konstituirano ni nakon tri pokušaja, slijede novi izbori. O takvom razvoju događaja oglasio se HDSSB. “Neizbor predsjednika Općinskog vijeća dokaz je da je cijela općina duboko politički podijeljena, a podjele su i dovele do prijevremenih izbora za načelnika i Općinsko vijeće”, kažu u HDSSB-u, naglašavajući kako zbog svojih dobrih rezultata HDSSB, kao i ostale stranke, polaže pravo na kandidiranje svog vijećnika za predsjednika Općinskog vijeća. Kako ističu, mišljenja su kako moraju donositi odluke u interesu sumještana. Stoga pozivaju i druge da podrže njihov prijedlog te za predsjednicu Općinskog vijeća izaberu nezavisnu Jelenu Podnar (s njihove liste), jer ona može objediniti i pobijediti političke razlike u toj općini, u interesu svih. “Ovaj poziv ujedno je i apel kako bi općina izašla iz krize”, poručuju iz HDSSB-a.

Podsjetimo, Petlovac je jedina baranjska općina čije općinsko vijeće nije izglasalo proračun za ovu godinu, pa su uslijedili prijevremeni izbori. Nakon drugog izbornog kruga, za načelnika općine izabran je Milan Knežević, kandidat koalicije HDZ-HSS, koji je pobijedio dotadašnjeg načelnika Dragu Dominića (HNS-SU).I.Getto

SASTAV OPĆINSKOG VIJEĆA

U Općinsko vijeće Petlovac, po kandidacijskim listama, na prijevremenim su izborima izabrani sljedeći vijećnici: Drago Mavrin, Mario Balent, Goran Jagodić, Kristian Palinkaš i dodatni član Milutin Čabrilo (HDZ-HSS), Drago Dominić, Marko Torjanac, Željko Kalčić i Etelka Malović (HNS-SU) te Jelena Podnar, Renato Radovanović i Marina Dominić Matulin (HDSSB).

Možda ste propustili...

NA NATJEČAJU 254 UČENIČKA RADA IZ RH

Odabrani najbolji šeširi osnovaca

U INDUSTRIJSKOJ ZONI STRIZIVOJNE

Kvadrat euro, razlika do realne cijene de minimis

Najčitanije iz rubrike