Sport
NK RADNIK IMA IZNIMNE RADNE UVJETE

Nakon godinu dana izbivanja nogomet se vratio u Josipovac
Objavljeno 1. travnja, 2015.

Nakon godine izbivanja, ovoga se proljeća nogomet vratio u Josipovac.

Zahvaljujući aktualnoj upravi koja je prije dvije godine dobila odgovornost upravljanja tim aktualnim županijskim drugoligašem i u prošloj obljetničkoj 60. godini postojanja krenula sa zahtjevnom infrastrukturnom obnovom koja je prilično prihvatljivo finalizirana i puštena u funkciju prigodnom utakmicom s juniorima Osijeka (1:8).

Mlado i ambiciozno čelništvo predvođeno predsjednikom Hrvojem Boduljkom, dopredsjednicima Jakovom i Stipom Mihaljevićem te Miroslavom Čelarom i 54-godišnjim tajnikom Miroslavom Jularićem, koji kvari prosjek godina klupske vrhuške dižući ga na 38, odlučilo je svojim sumještanima dati na raspolaganje komforan objekt ugodan za, praktički, cjelodnevno obiteljsko obitavanje, a nogometašima uvjete kojima se ne bi postidjeli ni klubovi znatno višeg natjecateljskog statusa.

Još nije gotovo

Iako načinjeni brojni zahvati, centar još nije dobio kompletne zamišljene obrise pa ga se i dalje vodi kao igralište NK-a Radnik.

- Kada napravimo sve što smo planirali, objekt ćemo preimenovati u Sportski centar Josipovac jer će se doista moći zvati tim imenom! Na ovo što smo, međutim, napravili i te kako smo ponosni jer je uloženo puno ljubavi i truda te nemalih financijskih sredstava, kao i pregršt slobodnog vremena - uvodno će sveprisutni tajnik Jularić dodajući da su cijelu prošlu godinu igrali prvenstvene utakmice izvan Josipovca.

Prošlo proljeće momčad su ugošćavali u Samatovcima, a jesenas su svih 11 utakmica odigrali na terenima protivnika koji će, dakle, sada pohoditi josipovačko igralište. I moći igrati jer je obnovljeni travnjak doista za sastave koje teže nadigravanju...

- Osim glavnog bez reflektora i pomoćnog terena s reflektorima, na klupskim smo prostorijama promijenili krov, a u njih posve renovirane uveli grijanje i vodu. Uz pomoć Mjesnog odbora iskopali smo i arteški bunar prijeko potreban za održavanje dva prilično kvalitetna travnjaka. Stoga zahvala za pomoć ide na adresu Mjesnog odbora, ali i glavnih sponzora poduzeća INSTOS te Croatia osiguranja. Bilo je pomoći i mjesnih obrtnika u raznim oblicima koji cijenu uloženoga dižu do 400.000 kuna transparetno prikazanih. Rad i doprinos nas čelnika te drugih mještana pri tome ne računamo. Zahvalili bismo i čelnicima Županijskog saveza, odnosno Nogometnog središta Osijek na potpori, a veliki je doprinos dala Zajednica športova grada Osijeka koja nam vodi knjigovodstvo, ali je i omogućila pomoć u opremi od Hrvatskog olimpijskog odbora približne vrijednosti 50.000 kuna - u dahu će prvi klupski operativac dodajući da se klub za tekuće potrebe finacira manjim dijelom iz gradskog proračuna i većim članarima.

Rad s djecom

Skromno, ali dostatno za egzistriranje bez dugovanja. Radnik je, inače, izvorno amaterski klub koji razmišlja i o budućnosti imajući 53-oje djece u natjecateljskim kategorijama početnika, koje vodi Kazimir Husić, te pionira pod ravnanjem Miroslava Čelara. Josip Brkić vodi seniore koji su jesenas završili pri dnu tablice i proljetna je zadaća sačuvati status.

- Kako sve proljetne utakmice igramo na svom igralištu, tada vjerujemo da ostanak ne bi trebao biti upitan. Nemamo, inače, natjecateljski naglašenih ambicija koje bi potencijalno sezale do razreda više dok se za to ne stvore pretpostavke. Kadar ćemo, nedvojbeno, u hodu pojačavati kako bi se stabilizirali na svim razinama pri čemu će prioritet imati lokalni dečki kako bi klub imao identitet. I postao odredište okupljanja mještana svih generacija - zaključio je Jularić priču koja se u Josipovcu tek zahuktava.

Dražen LEKŠAN
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike