Mozaik
NATJECANJE DJEČJIH PJEVAČKIH ZBOROVA

Dvije zlatne nagrade Zboru
Glazbene škole iz Vinkovaca
Objavljeno 1. travnja, 2015.
Okupilo se više od 700 malih pjevača iz cijele Hrvatske

Natjecanje dječjih pjevačkih zborova Vallis aurea cantat održano u Požegi okupilo je više od 700 malih pjevača iz cijele Hrvatske.

Vukovarsko-srijemsku županiju uspješno su predstavili zbor Osnovne glazbene škole-odjel Osnovne škole Dragutina Tadijanovića iz Vukovara i voditeljica zbora Maja Fras, osvojivši Zlatnu nagradu u kategoriji pop-glazbe, i zbor Glazbene škole Josipa Runjanina iz Vinkovaca i voditeljica Zrinka Šimunović, osvojivši dvije Zlatne nagrade u kategorijama duhovne i klasične glazbe.

- Kao prošlogodišnji ukupni pobjednici i osvajači Velike nagrade ove smo se godine još više pripremali jer smo željeli dokazati da ta pobjeda nije bila slučajna. Odabrali smo teže i zahtjevnije skladbe te natjecanje u dvije kategorije, što je od djece zahtijevalo cjelodnevnu koncentraciju i potpunu spremnost. Na natjecanju su sudjelovala 23 zbora koja su se natjecala u osam kategorija. I opet smo ušli u finalno natjecanje za Veliku nagradu zajedno sa zborovima Glazbene škole Franje Kuhača iz Osijeka i Glazbene škole Josipa Hatzea iz Splita. U zanimljivom natpjevavanju pobjedu je odnio zbor Glazbene škole Josipa Hatzea iz Splita. U sjećanju će nam svakako ostati dobro ozračje, prekrasna glazbena škola, odlični organizatori i domaćini te puno druženja uz dobru glazbu - istaknula je Zrinka Šimunović, voditeljica zbora Glazbene škole Josipa Runjanina iz Vinkovaca.

Organizaciju drugog natjecanja i ove godine potpisuju Glazbena škola Požega i Hrvatska udruga zborovođa.

Mario KOKAJ
Možda ste propustili...

NATJEČAJ INMUSIC BREAKTHROUGH POWERED BY EUROPAVOX

Zasviraj na omiljenom festivalu!

U NASTOJANJU DA SMANJI GUŽVE KOJE GUŠE GRAD NA KANALIMA

Venecija uvela prvu naplatu ulaska za turiste

DANAS ISPRED PRODAVAONICE GRAMOFONSKIH PLOČA VINYLMANIA

Record Store Day 2024. u Osijeku

Najčitanije iz rubrike