Osijek
PRVOJ OD 22 OBITELJI ODGOĐENA DELOŽACIJA

Marko Filaković, stanar u Divaltovoj 120,
najavio prosvjed ispred Erste banke
Objavljeno 1. travnja, 2015.

Vezani članci

TVRTKA PROPALA, ZGRADA POD HIPOTEKOM, VLASNICI STANOVA OČAJNI:

Platili smo 54 tisuće eura, a sad bi nas mogli s dvoje djece izbaciti na ulicu

Osječanin Marko Filaković, stanar u Divaltovoj 120, jučer se ipak probudio u svome domu, unatoč najavama deložacije, predviđene za 31. ožujka. Podsjetimo, dva tjedna prije Filaković je, zajedno s još 21 obitelji, zbog propasti tvrtke i stavljanja zgrade pod hipoteku, unatoč činjenici da su otplatili svoje stanove, sad u nemilosti Erste banke, koja prijeti deložacijom.

- Dan “D” je prošao, odnosno, sudac mi je rekao da će mi izići u susret i prolongirati deložaciju za mjesec - mjesec i pol. Dobio sam i pismo iz Ureda predsjednice, u kojem mi je rečeno da se obratim ministru pravosuđa Orsatu Miljeniću, što ću i učiniti. I ne samo to, već sutra (četvrtak, nap.a.) u 11 sati planiram održati prosvjed ispred Erste banke - ispričao nam je jučer Filaković, koji je, kako kaže, stan 2010. godine platio 54.000 eura, no bez obzira na to što je platio cijeli iznos, Banka njega i još 21 obitelj tereti za dug koji moraju platiti pod određenim uvjetima. Erste banka pak tvrdi da su razgovori s kupcima u tijeku te da je do sada postignut dogovor s gotovo polovinom obitelji iz Divaltove 120 i 122.

- Vidjet ćemo što će se sad dogoditi. Ured predsjednice poslao je i dva dopisa Banci, no očitovanja još nema. Stoga i počinjem prosvjed ispred Banke, da upozorim na potrebu razgovora dviju strana. Nažalost, za sada to Banka ne želi - tvrdi Filaković, koji nam je mailom poslao dopis Ureda Banci, u kojem je Banka zamoljena razmotriti priloženo Filakovićevo pismo i dokumente.

Banka je od Ureda zamoljena, u skladu s poslovnom politikom, izviditi mogućnost rješavanja nezavidne situacije u kojoj su se našli Filaković i njegovi sustanari. M. Mihelić

Reagirala je i predsjednica Grabar Kitarović, koja je Filakovića uputila da se obrati ministru pravosuđa Miljeniću

Možda ste propustili...

PLANINARSKO DRUŠTVO ZANATLIJA

Ponovno na Podunavski pješački put u nedjelju

ODIJEVAMO JAKNE, PALIMO GRIJANJE

Došao je kraj ljetu u proljeće

Najčitanije iz rubrike