Regija
RADNI SASTANAK U VUKOVARSKOJ PALAČI SRIJEM

Župan Božo Galić primio predstavnika Hrvata iz RS Josipa Jerkovića
Objavljeno 31. ožujka, 2015.

VUKOVAR – Potpredsjednik Republike Srpske iz reda Hrvata, Josip Jerković zajedno sa svojim suradnicima, posjetio je Vukovarsko-srijemsku županiju, gdje se sa županom Božom Galićem susreo u Palači Srijem u Vukovaru.

Župan je gostima ukratko predstavio Vukovarsko-srijemsku županiju i aktualnu situaciju, te pritom istaknuo mogućnost za međusobnu suradnju u projektima od zajedničkih interesa. Naveo je i neke od projekata koji se provode, posebno naglasivši projekt kanala Dunav – Sava. Spomenuo je i prošlogodišnju katastrofalnu poplavu u županjskoj Posavini.

Potpredsjednik Republike Srpske Jerković je također, govorio o aktualnoj situaciji te o obnovi kuća za Hrvate u Bosni i Hercegovini na području Republike Srpske. Istaknuo je kako je ekonomska situacija vrlo teška, a donatora za obnovu kuća je sve manje.

Prema Galićevim riječima u Vukovarsko-srijemskoj županiji živi 21 posto pripadnika nacionalnih manjina, dok su odnosi „vrlo korektni“. U razgovorima je iskazana zajednička želja za nastavkom suradnje. U izaslanstvu s potpredsjednikom Jerkovićem bili su i njegov savjetnik Pero Josipović, savjetnik ministra za izbjeglice i raseljene osobe Republike Srpske Dragan Juričević, te delegati Kluba iz reda hrvatskog naroda u Vijeću naroda Republike Srpske Ivo Kamenjašević i Mijo Perkunić, dok su sa županom Galićem na sastanku bili predstojnik Ureda župana Marinko Beljo i županov savjetnik za obrazovanje, šport, turizam i kulturu Grgo Krajina.

Nakon sastanka odana je počast žrtvama Domovinskog rata na Spomen domu Ovčara, kao i na vukovarskom Memorijalnom groblje žrtava iz Domovinskog rata, gdje se delegacijama pridružio i ministar za izbjeglice i raseljene osobe Republike Srbije Davor Čordaš.S.Butigan

Prema Galićevim riječima u Vukovarsko-srijemskoj županiji živi 21 posto pripadnika nacionalnih manjina

Najčitanije iz rubrike