Osijek
KRENULA LINIJA RYANAIRA

Iz Londona u Osijek jučer
stiglo prvih 178 putnika
Objavljeno 31. ožujka, 2015.

U 17.10, točno prema redu letenja, jučer je pistu Zračne luke Osijek u Klisi dotaknuo zrakoplov irske niskotarifne kompanije Ryanair, Boeing 737-800, s čak 178 dolaznih putnika iz Londona, što znači da je kapacitet od ukupno 189 mjesta bio gotovo popunjen.

Dočekali su ga prijatelji i rodbina putnika, među kojima je bio i niz britanskih državljana, pa tako i Londonac Steven.

- Od prijatelja koji su prošle godine posjetili ove krajeve čuo sam da ovdje ima zanimljivih stvari, osobito gastronomije. Zato sam došao odmah prvim letom na produženi vikend. Spavat ću u Baranji preko “couch surfinga”, a domaćin me obećao malo provesti i Osijekom - kazao je.

U prvom ovogodišnjem londonskom zrakoplovu u suprotnom smjeru pak bilo je, prema službenim podatcima, oko 160 putnika, a, koliko smo vidjeli po registracijskim oznakama na parkiralištu, pristigli su iz svih krajeva Hrvatske (Zagreb, Split, Šibenik, Daruvar, Varaždin, Rijeka), ali i iz Mađarske, Srbije te Bosne i Hercegovine.

- Već sam posjetila London, u jesen prošle godine. Grad me oduševio i zato sam jedva dočekala da linija ponovno krene. Idem tamo na nekoliko dana, a već gledam letjeti i u Frankfurt, München ili Beč, što kreće početkom svibnja, koliko sam pratila - kaže Marija iz Vukovara.

Nasmiješena lica bio je pak Domagoj Marinić, direktor ZL Osijek. “Ako su prvi letovi bili tako popunjeni, to je najava još jedne odlične sezone, kao i činjenica da je dobar dio mjesta za iduće letove za London već rezerviran. Napominjem da imamo jedan novitet - naši licencirani zaštitari od policije su preuzeli pregled putnika i prtljage, a dobro su se snašli i s ovolikim brojem putnika. Zadovoljni smo”, kaže on. Marinića smo upitali da prokomentira neke prigovore što je raspored letova takav da je boravak u britanskoj prijestolnici kraći nego lani.

- Da, i mi smo to čuli, ali malo smo mogli na to utjecati. No posrijedi su tri ili četiri noćenja i ipak se stigne razgledati dobar dio grada. Vjerujem da će svi ipak biti zadovoljni - zaključio je.

Tomislav LEVAK
Organiziran prijevoz putnika do i od Zračne luke Osijek

Početkom nove ljetne sezone ponovno je organiziran prijevoz putnika od/do Zračne luke Osijek, a vožnja stoji 30 kuna po osobi i po smjeru. "Potrebno je obaviti rezervaciju najkasnije 24 sata prije leta – od ponedjeljka do petka na broj telefona 031/514-400 ili na e-mail: info@osijek-airport.hr, od 7 do 15 sati. Polazak putnika je s parkirališta željezničkog kolodvora. Prijevoz putnika u dolasku organiziran je 15-20 minuta nakon iskrcaja", kažu u Zračnoj luci, a raspored vožnji može se pronaći na njihovoj službenoj internetskoj stranici.

Možda ste propustili...

NATJEČAJ UPRAVNOG ODJELA ZA OBRAZOVANJE I MLADE OBŽ

Poslijediplomski studij uz potporu

Najčitanije iz rubrike