Novosti
NASTAVLJENI PROBLEMI

Baranjci ostali bez još jednog vlaka, HŽ obećava normalizaciju prometa
Objavljeno 31. ožujka, 2015.

Vezani članci

SINDIKAT ŽELJEZNIČARA I SINDIKAT STROJOVOĐA

Strojovođe ne zanimaju putnici već samo ugovor

Opet su se razočarali putnici na relaciji Beli Manastir - Osijek, koji su u ponedjeljak na put planirali krenuti jutarnjim vlakom u 7.01 sati. Najave, normalno, nije bilo, a za Osijek ih je vozio autobus, dakako sa zakašnjenjem. Na belomanastirskom željezničkom kolodvoru nismo mogli dobiti informaciju o čemu je riječ, ni odgovor na pitanje hoće li vlak u 7.01 sat krenuti u utorak. To će se, dodali su, znati tek pola sata prije (ne)polaska vlaka. Priopćenje za medije poslala nam je glasnogovornica HŽ Putničkog prijevoza, Ivana Čubelić.

- Zbog odbijanja prekovremenog rada strojnog osoblja 30. i 31. ožujka dolazit će do pojačanih neredovitosti u željezničkom putničkom prometu. Očekuje se da će najviše vlakova biti otkazano u gradsko-prigradskom prijevozu Grada Zagreba, dok će se dio vlakova u regionalnom prometu zamijeniti autobusnim prijevozom. Stručne službe HŽ Putničkog prijevoza izrađuju prijedlog novog rasporeda rada strojnog osoblja kojim bi se osigurao smjenski rad bez korištenja prekovremenih sati. Uprava HŽ PP-a očekuje da će se početkom travnja situacija u željezničkom putničkom prometu u potpunosti normalizirati - ističe Čubelić, naglašavajući kako Uprava HŽ Putničkog prijevoza za veliko nezadovoljstvo putnika i brojne reklamacije tijekom ožujka odgovornim smatra Sindikat strojovođa Hrvatske i njihove članove, jer su svojim postupcima - ponajprije neodazivanjem poslodavcu na rad (odbijanjem prekovremenog rada), doveli do otkazivanja vlakova i uvođenja autobusnog prijevoza na pojedinim relacijama.I.Getto

ISPRIKA PUTNICIMA

- Sindikat strojovođa Hrvatske želi dokazati da u HŽ Putničkom prijevozu nedostaje strojovođa. Uprava HŽ PP-a smatra da to nije točno, a u prilog tome ide i činjenica da su od 1. svibnja 2014. do danas HŽ PP napustila samo trojica strojovođa, a cijelo to vrijeme dnevno vozi više od 700 putničkih vlakova - tvrdi Ivana Čubelić, najavljujući nastavak kolektivnog pregovaranja. Zbog nastale situacije ispričava se putnicima i moli ih za razumijevanje, ističući kako će o aktualnom stanju u prometu putnike i dalje redovito obavještavati putem www.hzpp.hr, kao i na brojevima telefona 060/333-444 i 01/3782-583.