Regija
IZBORNA SKUPŠTINA HND-A VUKOVARSKO-SRIJEMSKE ŽUPANIJE

Željko Draženović predsjednik
Objavljeno 31. ožujka, 2015.

VINKOVCI - U velikoj vijećnici Vinkovaca održana je izborna skupština Ogranka HND-a Vukovarsko-srijemske županije. Jednoglasnom odlukom za predsjednika ogranka u sljedećem četverogodišnjem razdoblju izabran je Željko Draženović (Hina), za dopredsjednika Gordan Panić (Glas Slavonije), a za članove Izvršnog odbora Jasenka Vrdoljak (Hrvatski radio Vukovar), Biljana Pavlović (Vinkovačka televizija), Ksenija Subotić (Novosti), Zdenka Knežević (Hrvatski radio Županja) i Milka Vida (umirovljenica).

Draženović je upozorio na potrebu jačanja novinarstva na području županije ponajprije iskazivanjem reakcije na sve ono što prijeti ugrozi novinarskih sloboda i prava javnosti na cjelovitu i istinitu informaciju.

- Svjesni smo kako su nam mogućnosti za reakciju ograničene s obzirom na ograničene mogućnosti utjecaja na poslodavce i vlasnike medija, ali bolja je ikakva nego nikakva reakcija. Mogu reći da sam zabrinut činjenicom da je novinara u županiji sve manje. Najvećim dijelom uzrok takvom stanju je gašenje ne više dopisništava, nego sada i samih radnih mjesta u novinarstvu te mladi novinari, i kada bi htjeli, osim u lokalnim medijima, čiji su kapaciteti, nažalost, također sve manji, nemaju mogućnosti za pronalazak posla na području županije - istaknuo je Draženović.

Ogranak je za predsjednika HND-a kandidirao Željka Draženovića, za Izvršni odbor društva Gordana Panića, Nadzorni odbor Milku Vidu, Novinarsko vijeće časti Antuna Smajića (Novosti), Financijsku komisiju Jasenku Vrdoljak, a za Upravni odbor Novinarskog doma i Fonda solidarnosti Miju Brezaka.M.Kokaj

Možda ste propustili...

PREDSTAVIO POSLJEDNJI ROMAN

Miro Gavran u Donjem Miholjcu

PROLJETNI TRENING “AKTIVNE HRVATSKE”

Beli Manastir vježbat će s Asjom Petersen

Najčitanije iz rubrike