Regija
VINKOVAČKO GRADSKO VIJEĆE

Cijene vrtića ostaju nepromijenjene
Objavljeno 30. ožujka, 2015.

VINKOVCI - Cijene u dječjim vrtićima Vinkovaca ostaju nepromijenjene zbog financijske situacije, epilog je jučer održane nastavljene 18. sjednice Gradskog vijeća koja je bila prekinuta 24. ožujka napuštanjem vijećnika SDP-a i HSLS-a. Na nastavljenoj sjednici bili su i roditelji djece koja idu u vrtić.

Vijećnik HSLS-a Senko Bošnjak iznio je prijedlog usklađen s Klubom vijećnika HSP dr. Ante Starčević i BUZ-om te s Klubom vijećnika HDZ-a i HSS-a, u kojem stoji: “Gradsko vijeće Vinkovaca do kraja 2015. godine, a najkasnije do stvaranja proračuna za 2016. godinu, razmotrit će mogućnost smanjenja udjela roditelja u sufinanciranju ekonomske cijene vrtića u skladu s mogućnostima proračuna za 2016. godinu.”

Prijedlog je usvojen većinom glasova te tako cijene u vrtićima ostaju nepromijenjene, odnosno roditelji će i nadalje, dok se ne poboljša financijska situacija, izdvajati 650 kuna za gradske odnosno 750 za privatne vrtiće.

- Drago mi je što smo zaključili da u gradskoj upravi odgovorno radimo, pogotovo u ovom dijelu kad su u pitanju dječji vrtići, čemu pridajemo posebnu važnost i uvijek dajemo u skladu s našim mogućnostima. Mi u ovom trenutku za djecu dajemo deset posto proračuna, znači, samo što se tiče vrtića i predškolskog odgoja, tako da mislimo da je više neodrživo zbog financijske krize. Rasprava je pokazala da je SDP politikantstvom želio doći do nekih bodova, ali to mu nije uspjelo. Pokazali smo u raspravi da takav način i oblik političke borbe nije dobar - istaknuo je Ivan Bosančić, zamjenik gradonačelnika.

Klub vijećnika SDP-a iznio je žaljenje što nije došlo do snižavanja cijene vrtića, kako su oni predlagali, za 200 kuna, pri čemu bi roditelji cijenu sufinancirali s 450 kuna, a ne kao do sada sa 650 kuna, preostali dio do 1250 kuna plaća Grad.

- Duboko smo razočarani jer Grad nije imao sluha da se snizi cijena vrtića za 200 kuna linearno u gradskim, vjerskim i privatnim vrtićima, kako je SDP predlagao, pa je na taj način samo otežano i ovako teško gospodarsko stanje u Vinkovcima. Očekujem da će nakon ove odluke slijediti odljev djece iz vrtića - istaknuo je Damir Rimac, predsjednik Kluba vijećnika SDP-a.M.Kokaj

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana