Ekonomija
TRENING IPA PROJEKTA

Educirali poljoprivredne proizvođače kako da proizvode zdravu i kvalitetnu hranu
Objavljeno 31. ožujka, 2015.

Trening, namijenjen poljoprivrednim proizvođačima, udrugama, djelatnicima savjetodavnih službi, lokalnim i regionalnim samoupravama te svima zainteresiranim za zdravu hranu i očuvanje okoliša, uvodno su pozdravili prof. dr. sc. Vlado Guberac, dekan Poljoprivrednog fakulteta u Osijeku, doc. dr. sc. Brigita Popović, koordinatorica projekta, dr. sc. Sanja Miloš iz Hrvatske agencije za hranu, te vukovarsko-srijemski župan Božo Galić i vinkovački gradonačelnik Mladen Karlić.

Brigita Popović navela je kako je cilj bio educirati poljoprivredne proizvođače kako da proizvode zdravu i kvalitetnu hranu.

- Također, smo ih željeli educirati kako pravilno tumačiti rezultate analize tla, kao i kako da primjene gnojiva na poljoprivrednim gospodarstvima. U projekt su bila uključena tri poljoprivredna proizvođača, postigli smo dobre rezultate, zadovoljni smo. Analizirali smo preko 400 uzoraka tla iako je bilo predviđeno samim projektom, koji je pri kraju, puno manje. Napisali smo devet priručnika koji su poljoprivrednim proizvođačima lako čitljivi a imamo i svoju web stranicu www.agroekologija.eu gdje naši proizvođači mogu pročitati sve što ih zanima. Našim analizama smo utvrdili da su nam tla neopterećena teškim metalima, nema olova, kadmija i žive, osim toga neopterećena su i što se tiče zagađenosti pesticidima, istaknula je Brigita Popović. M.Kokaj

420

tisuća eura vrijedan je projekt i dio je programa IPA II – Pograničnog programa Hrvatska – Srbija

Možda ste propustili...

OD POČETKA TRAVNJA DO KRAJA LISTOPADA PLANIRANO OKO 758.000 LETOVA

Španjolski avioprijevoznici povećavaju kapacitete

Najčitanije iz rubrike