Sport
"MLAKA" ATMOSFERA

Pune, ali i tihe maksimirske tribine
Objavljeno 30. ožujka, 2015.

Vezani članci

HRVATSKA SIGURNIM KORAKOM PREMA FRANCUSKOJ

Kovač: Rezultat je sjajan, ali igra nije bila na željenoj razini

U HNS-u mogli su odhanuti nakon susreta protiv Norveške kada je u pitanju ponašanje navijača na Maksimiru. Nije bilo baklji, nije bilo devijantnog ponašanja ili “vampirskih balova”, poput onih u Milanu. Naravno, bilo je vrijeđanja HNS-a i klasičnog “Za dom spremni”, ali čak ni toga nije bilo u uobičajnim količinama. Čudno je nekako bilo ozračje na Maksimiru s premalo strasti i definitvno premalo navijanja. Teško nam se sjetiti kada smo na kvalifikacijskim utakmicama reprezentacije mogli čuti komunikaciju igrača na samom travnjaku. Ovaj put jesmo, jer su se znale događati takve “rupe” u navijanju. Bilo je trnutaka kada je na Maksimiru vladala grobna tišina, otprilike onakva kakva je kad Dinamo igra svoje domaće utakmice u HNL-u, a na tribinama se jedva skupi 2000 ljudi. Ovaj put brojnost i posjet nisu bili problematični. Hrvatski i mala skupina norveških navijača gotovo su posve ispunili “okrnjeni” kapacitet Maksimira. Podsjećamo, zbog divljanja huligana u Milanu Hrvatska je kažnjena zatvaranjem dijela tribina u susretu protiv Norveške. Tako je umjesto 35.000 HNS u prodaju mogao pustiti nešto malo više od 9000 ulaznica manje. Na koncu je malo nedostajalo da sva ponuđena mjesta budu popunjena, ali Hrvatska već dugo nema onu atmosferu kakvu je imala prije četiri-pet godina na domaćim utakmicama. Sve je to nekako salonski, uz nekoliko standradnih navijačkih performansa koji su sve rjeđi i rjeđi. Primjetio je to i izbornik Niko Kovač koji je te večeri bio kritički raspoložen, pa nije zaobišao, zasluženo, ni atmosferu.

- Za mene je to bilo nekako tiho, ako ću vući paralelu s vremenom u kojem sam igrao za reprezentaciju. Tada je podrška s tribina bila sjajna, jedva smo se međusobno mogli čuti na terenu od navijanja. Svjestan sam da smo mi na terenu ti koji trebaju dati publici impuls i podginuti je na noge. Međutim, kada postignemo pogodak očekujem da se pjesma ori dugo nakon njega. Drago mi je što je stadion bio gotovo rasprodan, ali priželjkujemo glasniju podršku naših navijača - rekao je Kovač.

Dakle, kao i igra Hrvatske protiv Norveške i navijanje je definitivno moglo biti bolje. Ipak, sve to će se brzo zaboraviti, a zapisan će ostati rezultat koji je bio sjajan za Hrvatsku.D. Keler

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana