Sport
ZAHTJEVNA SERIJA ZA NK OSIJEK

“Ludi travanj” prijelomni
trenutak bitke za opstanak
Objavljeno 30. ožujka, 2015.

Trener Ivo Šušak i njegovi momci posljednjih su dana živjeli u zavjetrini zanosa i opsesije koja uvijek zahvati Hrvatsku kada se okuplja naša nogometna reprezentacija.

No, to je “ludilo” gotovo, završilo je na najbolji mogući način, a za Šuška i društvo iz Gradskog vrta ono tek slijedi. Naime, razdoblje koje dolazi za nogometaše Osijeka slobodno bismo mogli nazvati “ludi travanj”. Bijelo-plavi će u tom mjesecu odigrati pet utakmica, a unutar njih će čak četiri puta gostovati. Već u četvrtak kod Slaven Belupa, pa onda slijedi odlazak na noge Lokomotivi, pa domaći predah od putovanja sa Zadrom, a onda opet dvaput put pod noge do Splita gdje će čekati Split i do Zagreba i susreta protiv Dinama (taj se susret igra u utorak, 29. travnja). Nije to baš obećavajući raspored za momčad koja grca na dnu tablice. No, što je zapravo obećavajuće kad se nalaziš u situaciji poput NK Osijek?

Šušak je uoči tog “ludog travnja” dobio poklon u obliku prvenstvene stanke tijekom koje se konačno mogao još više posvetiti uobličavanju momčadi. Malo se “garilo” na treninzima kao i obično, a odigrala se i jedna prijateljska utakmica protiv Hajduka u Širokom Polju, gdje je igra bila uvjerljivija od rezultata (pobjeda 2:0). I sve to u službi što bolje pripreme za nastavak prvenstva, jer do njegovog kraja stanki i pauza više nema. Čak štoviše, igrat će se i međukola, pa će tako bijelo-plavi u 25 dana odigrati pet utakmica. Lako bi se moglo dogoditi da baš razdoblje koje slijedi umnogome odredi sudbinu Osijekove borbe za opstanak. Na prvi pogled ključna je u tom ciklusu jedina domaća utakmica ona protiv Zadra. To se jednostavno mora dobiti, ali ne bi bilo zgoreg donijeti i ponešto s nekog od gostovanja.

- Ne treba nas otpisivati unaprijed. Pokazali smo već da možemo biti uspješni u gostima i ne vidim zašto ne bismo to ponovili na jednom ili više gostovanja koja nam slijede - kaže Ivo Šušak, trener nogometaša Osijeka.

Zdravstveno stanje u momčadi u ovom trenutku nije idealno, ali nije ni dramatično. Veliki upitnik nadvija se nad nastupom Mileta Škorića, jer on ima problema s ozljedom koljena, a susret u Širokom Polju propustio je i Sasha Anef kojeg opet nešto “zateže”. Zato je još rano “žonglirati” sa sastavom momčadi za susret protiv Slaven Belupa. Ne bude li mogao Škorić, priliku će možda konačno opet dobiti Tomislav Čuljak, koji je zaspostavljen nakon utakmice s Dinamom koje je odigrao vrlo dobro. Šušak na pitanje o Čuljku, ili na bilo koji drugi upit kadrovske prirode uvijek nudi isti odgovor.

- Dopustite da sam ja taj koji je zadužen za sastavljanje momčadi.

Pošteno, ali ponekad se moramo pitati, gledajući prijateljske utakmice, zašto neki igrači, posebno kada rezultati nisu blistavi, teško dobivaju priliku.

No, dobro, za dan-dva bit će jasnija situacija s ozlijeđenim igračima, pa će Šušak znati što može vrtiti kada je udarna momčad u pitanju. Jedino je jasno da u tim rotacijama neće biti najboljeg Osijekovog kreativca Nermina Jamaka, koji ima žute kartone. I to je svakako problem koji će Šušak pokušati rješiti tako što će ulogu playmakera povjeriti Aljoši Vojnoviću.

Dalibor KELER
ŠPOLJARIĆ JOŠ UVIJEK NA ČEKANJU

Posljednji Osijekov mladi igrač koji ima nekakvu vrijednost Josip Špoljarić, još je uvijek ni na nebu ni na zemlji, kada mu je status u pitanju. Zadovoljio je na probi u engleskom prvoligašu Crystal Palaceu koji je kasnije dolazio još utvrditi gradivo gledajući ga na nekim prijateljskim utakmicama. Iskreno, Špoljarić ih je sve odigrao uzorno, čak toliko dobro da ga trener Ivo Šušak sve češće uvrštava u zapisnik prvenstvenih utakmica. Šteta za Špoljarića što je u takvom statusu i što se nije odlučio karijeru nastaviti graditi u Osijeku. U nekakvoj projekciji za sljedeću sezonu vezni igrač njegovih karakteristika itekako bi dobro došao Osijeku. Šuška se čak kako Špoljarić ne bi imao ništa protiv potpisivanja ugovora s bijelo-plavima jer shvaća kako ova pozicija šteti najviše njemu samom.(D.Kl.)

Možda ste propustili...

EURO PRED VRATIMA, A NIJEMCIMA U FOKUSU - IZBORNIK

Bayern kvari planove reprezentaciji

ZEKIĆ NA RASPOOLAGANJU NEĆE IMATI VEZNJAKA

Na Istru 1961 bez Čokaja

SUSRET OSMINE FINALA KUPA ŽNS-A OSJEČKO-BARANJSKOG

Donjomiholjčani zaustavili NAŠK

Najčitanije iz rubrike