Osijek
POČINJE LJETNA SEZONA LETENJA

Iz Osijeka avionom u London, Zagreb, Split, Rijeku i Dubrovnik
Objavljeno 30. ožujka, 2015.

Nakon što su tijekom zimske sezone zrakoplovi iz Zračne luke Osijek redovito letjeli samo prema Zagrebu, od danas (30. ožujka) putnički će se zračni promet iznad najvećeg slavonskog grada višestruko povećati.

Naime, danas i službeno počinje ljetna sezona letenja, a mnogima najatraktivnija linija opet će biti ona s Londonom, na kojoj će dvaput tjedno (ponedjeljkom i petkom), sve do 24. listopada, prometovati irska niskotarifna kompanija Ryanair. Mnoga mjesta na tim zrakoplovima već su bukirana, ali još se tijekom proljetnih i jesenskih mjeseci mogu pronaći zrakoplovne karte po povoljnoj cijeni od 20 do 30 eura u jednom smjeru. Prvi zrakoplov Ryanaira pistu u Klisi dotaknut će danas u 17.10 sati, a prema Londonu odletjeti u 17.35 sati.

Istodobno, pojačat će se frekvencija letova domaće zrakoplovne tvrtke Trade Air na liniji sa Zagrebom pa će prema hrvatskoj metropoli i iz nje oni ići pet puta tjedno – ponedjeljom, utorkom, srijedom i četvrtkom u oba smjera, petkom prema Zagrebu i nedjeljom natrag u Osijek. Petkom je ponovno na rasporedu i tzv. kružna linija, kojom će avioni Trade Aira obuhvatiti Zagreb, Rijeku, Split i Dubrovnik. Nadalje, aktivirat će se i nacionalna aviokompanija Croatia Airlines, koja će dvaput tjedno – od 2. travnja četvrtkom u Dubrovnik i iz njega te od 3. travnja petkom u Split i iz njega – sve do 24. listopada također povezivati Osijek s jadranskom obalom.

Zanimljiv su ovogodišnji novitet nove putničke linije koje će novoosnovana osječka zrakoplovna tvrtka Sea Air, u suradnji sa ZLO-om Osijek, od 5. svibnja, uvesti svakodnevno (do kraja listopada) na relacijama s Austrijom (Beč) i Njemačkom (Frankfurt i Muenchen). Ti letovi neće biti subvencionirani, ali su karte u jednom smjeru u međuvremenu, nakon prvih najava, snižene na 100 do 120 eura u jednom smjeru. Svi se letovi i cijene mogu pronaći (i rezervirati) na službenim internetskim stranicama Zračne luke Osijek ili Ryanaira, odnosno Sea Aira. T. Levak

Možda ste propustili...

PLANINARSKO DRUŠTVO ZANATLIJA

Ponovno na Podunavski pješački put u nedjelju

PETAK I SUBOTA

Pomozite, darujte krv

PROJEKT UDRUGE KREAKTIVA: UPOZNAJUĆI EUROPU UPOZNAJEM SEBE

Punoljetnost su obilježili putujući vlakom po Europi na trasi Orient Expressa

Najčitanije iz rubrike