Gastro
NOVA KAMPANJA ZA PIK ZLATNU KUHANU ŠUNKU I PIK ŠUNKU U OVITKU

Proljetni recepti kuhara Branka Ognjenovića i Dunje Mutevelić
Objavljeno 30. ožujka, 2015.

Nova kampanja za PIK Zlatnu kuhanu šunku i PIK Šunku u ovitku, koje imaju zajednički nazivnik s 2% masnoće, komunicira sve prednosti ovih vrhunskih proizvoda. Osim što su sočne, ukusne i pripremljene od najkvalitetnijih komada mesa ove šunke sadrže samo 2% masnoće te su idealne za sve one koji paze na svoju liniju. Jednako tako, PIK Šunke ne sadrže pojačivače okusa, umjetna bojila, gluten niti soju. Jedna od glavnih protagonistica novog spota za PIK Šunke je i poznata voditeljica Dunja Mutevelić koja se oduševila šunkama i poželjela proširiti svoja kuharska znanja pa se odlučila posjetiti Branka Ognjenovića i saznati kako na jednostavan način pripremiti fina jela uz njegovu stručnu pomoć. Majstor kuhar Branko Ognjenović uvijek nesebično prenosi svoja znanja na sve koji su željni naučiti nešto novo. Za ovu priliku, chef Ognjenović pripremio je proljetnu kajganu s PIK Zlatnom kuhanom šunkom koju je začinio bučinim uljem te PIK Šunku u ovitku na havajski s ananasom i karmeliziranim šećerom. Iako se na prvi pogled čini kako je riječ o nespojivim namirnicama, kombinacija voća i šunke oduševila je Dunju Mutevelić. Simpatična Dunja iskazala se kao pravi virtuoz u kuhinji te nam je priznala kako i sama često priprema slična jela, no ipak uz vodstvo vrsnog chefa sve nekako ide lakše.

- Ljubitelj sam šunki, volim njihovu nježnu aromu jer se lijepo sljubljuje s ostalim namirnicama. Kad su me pozvali da sudjelujem u novom spotu za PIK Šunke, oduševila sam se. Odmah sam znala kako ću se taj dan „dobro najesti“ šunke, jer se jedna scena često snima po 100 puta, ali nije me to zabrinulo budući da šunke sadrže samo 2% masnoće. Ipak, nisam ih se zasitila, već sam odlučila posjetiti kulinarsku radionicu Branka Ognjenovića, kako bih dobila dodatnu inspiraciju što sve pripremiti sa šunkama.

Proljetna kajgana s bučinim uljem

Sastojci za dvije osobe:

nekoliko kapi suncokretovog ulja

dvije kockice maslaca

1 dl slatkog mliječnog vrhnja

10 dag PIK Zlatne kuhane šunke

4 jaja

vlasac, sol i papar po želji

nekoliko kapi bučinog ulja

Priprema

PIK Zlatnu kuhanu šunku narežemo na kockice i prepržimo na maslacu s malo suncokretovog ulja. U zdjelici razmutimo jaja sa slatkim mliječnim vrhnjem te ih nakon par minuta dodamo na tavu šunki. Kajganu lagano miješamo prema sredini, dodamo sol i papar po želji te kad jaja poprime lijepu žutu boju maknemo s izvora vatre. Proljetnu kajganu serviramo uz sitno sjeckani svježi vlasac i nekoliko kapi bučinog ulja koje će cijelom jelu dati finu slatkoću.

Šunka u ovitku na havajski

Sastojci za dvije osobe:

2 deblje šnite PIK Šunke u ovitku (cca 2 cm)

2 koluta ananasa iz konzerve

2 kockice maslaca

nekoliko kapi ulja

10 dag šećera

chili po želji

Priprema:

Kolut PIK Šunke u ovitku stavimo na tavu koju smo prethodno malo nauljili te pržimo minutu sa svake strane. Na vrh jedne strane dodamo malo maslaca radi finijeg okusa. Paralelno na drugoj tavi karmeliziramo kristalni šećer. Kad se šećer otopi, krećemo sa serviranjem. Prvo na tanjur stavljamo prepečenu šnitu šunke, zatim dodamo malo chilija, kolut ananasa te prelijemo s karmeliziranim šećerom. Postupak ponovimo još jednom za drugu porciju.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

2

3