Regija
MANIFESTACIJA ''NOĆ S ANDERSENOM''

Danski veleposlanik Poul Erik Dam Kristensen čitao bajke
Objavljeno 28. ožujka, 2015.

VINKOVCI - Srednja strukovna škola Vinkovci uspješno je organizirala manifestaciju ''Noć s Andersenom. Profesorice Helena Voda i Livija Pribanić-Katarinić iz spomenute srednje škole s pravom mogu biti ponosne na projekt ''Noć s Andersenom''.

Prvog dana smo imali izložbu likovnih radova i eseja, dok je drugi dan bio rezerviran za čitanje bajki slavnoga danskog dječjeg književnika Hansa Christiana Andersena, u vinkovačkoj Gradskoj knjižnici i čitaonici koja je jedan od sudionika u projektu zajedno sa Centrom znanja gdje je održana projekcija filma ''Snježna kraljica''.Osim toga Srednja strukovna škola drugog dana imala je tri radionice: slikarsku, kiparsku i radionicu stripa koje su obuhvatile veliki broj učenika.

Andersenove bajke čitali su okupljenim vinkovačkim mališanima djelatnici knjižnice, posjetitelji, vinkovački dogradonačelnik Tomislav Šarić, te posebni gost veleposlanik Kraljevine Danske Poul Erik Dam Kristensen, dok su svečanost uveličali  gradonačelnik Mladen Karlić, te pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i sport Vukovarsko-srijemske županije Jadranka Mustapić-Karlić,

"Neizmjerno mi je drago što sam u Vinkovcima i što se ''Noć s Andersenom'' događa upravo u knjižnici jer su knjižnice izvor znanja i mudrosti. Danska je mala zemlja i zato smo iznimno ponosni na nekoliko Danaca koji su poznati i izvan Danske. Hans Christian Andersen je bez sumnje najpoznatiji Danac", istaknuo je veleposlanik Kraljevine Danske  Poul Erik Dam Kristensen, koji je u predvorju knjižnice razgledao izložbu likovnih i književnih radova koje su s temom "Zajedno s Andersenom" izradili mališani iz vinkovačkih dječjih vrtića te učenici osnovnih i srednjih škola.

Danski veleposlanik Poul Erik Dam Kristensen nije došao praznih ruku, nego je donio punu kutiju lego kocki, što je najviše obradovalo najmlađe.

Supruga danskog veleposlanika Else Philipp na kraju obilježavanja ''Noć s Andersenom '' svečano je prerezala tortu na oduševljenje najmlađih koji su strpljivo čekali na svoj komadić torte.Prema riječima organizatora ove godine su prvi puta organizirali ''Noć s Andersenom'', no već su počeli slagati mozaik za sljedeću godinu kada najavljuju još bogatiji program.Mario Kokaj

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike