Crna kronika
POŽAR NA GRANIČNOM PRIJELAZU BAJAKOVO

Poginuo Sirijac, još trojica ozlijeđenih
u bolnici, osam policajaca pušteno kući
Objavljeno 28. ožujka, 2015.
Do požara je došlo unutar objekta gdje se nalaze prostorije za smještaj uhićenika, kažu iz policije

BAJAKOVO –Jedna je osoba smrtno stradala i još tri teško ozlijeđene, dok je osam policajaca koji su zatražili liječničku pomoć sinoć pušteno kući iz vinkovačke bolnice – potvrđeno je jutros nakon što je sinoć, oko 20,30 sati došlo do požara na Međunarodnom graničnom cestovnom prijelazu Bajakovo.
Prema službenim podacima, smrtno je stradao državljanin Sirije koji se nalazio u prostoriji za smještaj uhićenika, u podrumskom prostoru Postaje granične policije. Ozlijeđena su još tri sirijska državljanina, a informacije govore da je riječ o teškim ozljedama zbog kojih se dvojica ozlijeđenih nalaze na Odjelu intenzivne njege. Među ozlijeđenima je bilo i osam policajaca, no svi su sinoć pušteni kući jer se, uglavnom radilo o gutanju dima.
–Uzrok požara bit će poznat nakon očevida. Zasad, možemo reći kako je do požara došlo unutar objekta gdje se nalaze prostorije za smještaj uhićenika. Smrtno stradala osoba nalazila se u prostoriji zajedno s ostala tri sirijska državljanina – izjavio je glasnogovornik Policijske uprave vukovarsko-srijemske Domagoj Džigumović. Dodao je i da su policijski službenici ozlijeđeni kada su krenuli pomagati osobama u prostoru u kojem je izbio požar. Navodno se vatra brzo proširila, no hitnom intervencijom požar je brzo i ugašen, dok je posve nejasno još uvijek što je izazvalo požar. Naime, u prostoriji su bili sirijski državljani koji su dan ranije bili zatečeni u nezakonitom prelasku državne granice i u toj su „prostoriji za zadržavanje“ čekali kraj postupka readmisije, a pravilo je da pri zadržavanju osobe ne smiju imati upaljače, šibice ili cigarete. 
Zbog  požara je iste večeri glavni ravnatelj policije uputio u PU vukovarsko-srijemsku tim policijskih službenika Ravnateljstva policije koji će istražiti je li u ovom slučaju „došlo do eventualnih propusta u postupanju službujućih policijskih službenika“.S.Butigan

Možda ste propustili...

TOMISLAV SVETINA O AFERI “DINAMO 2”

Financijske odluke donosio je Mamić

NA PODRUČJU OPĆINE STARA GRADIŠKA

Pronađeno tijelo nepoznate osobe u šumi

Najčitanije iz rubrike