Sport
OSJEČKI FERIVI POLUMARATON

Na Cvjetnu nedjelju na ulicama Osijeka više od tisuću trkača
Objavljeno 28. ožujka, 2015.
“Je l' trčiš, lega?” utrka je na 5 km kao stvorena za nastup velikog broja građana

Tradicionalna proljetna osječka priredba, koja se događa ulicama grada i lijevom obalom Drave, Osječki Ferivi polumaraton, održat će se sutra, u nedjelju, a kao što je bilo i prethodnih deset izdanja, start i cilj svih utrka bit će na Trgu Ante Starčevića, u središtu Osijeka.

Prema listi prijava, 11. Osječki Ferivi polumaraton bit će najmasovniji do sada, od Gornjeg do Donjeg grada, preko Tvrđe i promenade trebalo bi trčati 600-tinjak polumaratonaca. Kad se pridodaju utrke djece te utrka građana pod imenom “Je l' trčiš, lega?”, sa starta će krenuti više od tisuću sudionika.

Utemeljitelj i glavni organizator utrke ponovno je Maraton klub Hrvatski sokol Osijek, no cijela ova osječka polumaraton-priča definitivno ne bi mogla uspjeti bez agilnih volontera iz Crvenog križa, pomoći AK-a Slavonija-Žito, policije, Moto kluba Osijek, Grada Osijeka..., te napose tvrtke Ferivi i braće Ferde i Ivice Kraljević koji nose veliki dio organizacijskog tereta.

- Ove godine imamo slatkih organizacijskih briga jer imamo ogroman broj prijavljenih i koliko god smo uvjereni da će sve proći O.K., uvijek postoji doza straha da nešto ne krene u krivom smjeru. Lani je, recimo, na startu polumaratona bilo 325 ljudi, ove godine već imamo više od 600 prijava. Kako se većina polumaratonaca u Osijek vraća upravo zbog sjajne organizacije i dobre utrke, a i puno novih ljudi dolazi na preporuku onih koji su trčali, sve moramo držati na visokoj razini i opet se dokazati kao dobri domaćini - kaže Ferdo Kraljević.

Iako je organizacijska ekipa na Osječkom Ferivi polumaratonu već uigran tim i 140 volontera zna što treba raditi, ove godine cijela priredba zbog velikog broja sudionika podignuta je na nivo više te tu zahtjevnu i ozbiljnu priču treba odraditi doista na visokoj razini. I dok uvijek postoji određena briga hoće li grad na Dravi svi natjecatelji napustiti zadovoljni, organizatore vesele najave Sijerkovića i ostalih meteorologa koji na Cvjetnu nedjelju za Osijek najavljuju dnevnu temperaturu od 14 stupnjeva Celzijevih, djelomično sunčanu, bez kiše. Idealno vrijeme za trkače.

- I za gledatelje. Još jednom pozivam Osječane da podrža ovaj polumaraton koji se pretvorio u stvarno veliku i dobru sportsku osječku priču. Neka roditelji dovedu djecu trčati, a i “Je l' trčiš, lega?” utrka na 5 km kao stvorena je za nastup velikog broja građana. Tko neće na start, neka podrži natjecatelje uz stazu, jer trkači vole kada imaju podršku uz stazu - dodaje Kraljević.

Kao i obično, nastup na utrci potvrdili su brojni osječki sportaši. Na 11. Ferivi polumaratonu sudjelovat će cijela momčad NK-a Osijek, veslač David Šain, atletičar Ivan Horvat...

Osječki Ferivi polumaraton u nedjelju će početi u 9.30 sati, kada startaju dječje utrke (od predškolaca do svih razreda osnovnoškolaca), a trčat će se u rasponu od 250 do 1500 m. Potom će, u 10.30 sati, na Trgu Ante Starčevića startati utrka građana “Je l' trčiš, lega” na 5 km te polumaraton od 21.1 km.

Ivana LIOVIĆ

Bilo bi lijepo da Osječani bodrenjem trkača uz stazu podrže ovu veliku sportsku priču

Najboljima po tisuću kuna

U dječjim utrkama prva tri mjesta bit će nagrađena medaljama te poklonima sponzora, a svi sudionici i diplomama. U utrci građana dodijelit će se pokali za prva tri mjesta u ukupnom poretku (muška, ženska konkurencija) te medalje po kategorijama (kadeti, mlađi juniori, stariji juniori, sportaši, građani). U polumaratonu u ukupnom poretku dijelit će se novčane nagrade od 1000 kn (za prvo) do 300 kn (za peto mjesto) te pokali za prva tri sudionika, a medalje za prva tri po dobnim kategorijama. Organizatori su za sudionike pripremili i poklon-majice, pakete, osvježavajuća pića, ručak, Ledo sladolede...

Najčitanije iz rubrike