Crna kronika
UBOJICA PSOVAO PA GA IZBACILI IZ SUDNICE

Paravinji i u ponovljenom
suđenju 40 godina zatvora
Objavljeno 28. ožujka, 2015.

I u ponovljenom suđenju Dragan Paravinja nepravomoćno je osuđen na maksimalnih 40 godina zatvora zbog ubojstva i pokušaja silovanja maloljetne Drnišanke Antonije Bilić. Presudu nije čuo jer su ga iz sudnice na zapovijed šibenske sutkinje Nives Nikolac, zbog psovki upućenih zatvorskom čuvaru, izbacili.

U obrazloženju nepravomoćne presude stoji kako su ključni dokaz protiv Paravinje bile snimke nadzornih kamera kojima je rekonstruirano njegovo kretanja na dan zločina. Također su tragovi žrtvine krvi i sline pronađeni u kamionu koji je vozio Dragan Paravinja. Tvrdnju da je ubojstvu prethodio pokušaj silovanja sud je obrazložio činjenicom da je Paravinja već četiri puta ranije, u Srbiji, BiH i Hrvatskoj, također počinio ista nedjela. U kaznu mu se uračunava pritvor u kojem se nalazio od veljače 2012. godine. Ako presuda postane pravomoćna, Paravinja će morati platiti 220 tisuća kuna sudskih troškova.

Riječ je o identičnoj kazni koja je izrečena na prvom suđenju. Vrhovni je sud, nakon žalbe odvjetnice, poništio presudu i postupak vratio na početak, ocijenivši kako sud nije dokazao pokušaj silovanja.

Vinko Ljubičić, odvjetnik obitelji Bilić, kratko je rekao kako je zadovoljan presudom, no nije mu jasno zašto je došlo do ponovljenog suđenja čime je samo produljena agonija Antonijine obitelji. S druge strane, Paravinjina odvjetnica Ankica Giljanović najavila je podnošenje žalbe jer smatra da sud nije pronašao ni jedan novi dokaz u odnosu na poništeno suđenje.M.Bugarić

ANTONIJINO TIJELO PRONAĐENO NAKON PRVE PRESUDE

Nesretna djevojka ubijena je 7. lipnja 2011. Potraga za njezinim tijelom bila je najveća i najopsežnija potraga u Hrvatskoj. U njoj su sudjelovale najelitnije snage MUP-a, isušivalo se jezero, pretražene su tisuće četvornih kilometara, u pomoć su pozvani i Slovenci s bespilotnom letjelicom. Antonija Bilić pronađena je nakon 17 mjeseci potrage, mjesec dana nakon što je sud već presudio Paravnji za njezino ubojstvo.

Najčitanije iz rubrike