Osijek
O POTREBAMA GČ TVRĐA

Osigurati cjelodnevni boravak za niže razrede u OŠ Vijenac
Objavljeno 27. ožujka, 2015.

Gradonačelnik Ivica Vrkić i njegov zamjenik Denis Ambruš razgovarali su s vijećnicima Gradske četvrti Tvrđa i njihovim predsjednikom Zoranom Batnožićem o prioritetima i problemima s kojima se građani susreću. Tako su se među temama našli i osiguranje cjelodnevnog boravka za prve, ali i druge i treće razrede u Osnovnoj školi Vijenac (prema mogućnostima Grada i škole) te gradnja sportske dvorane u toj školi, koja je predložena za financiranje kod resornog ministarstva. Spomenuto je kako su za nju iz tog ministarstva zatražene dopune i izjave Grada i Županije da se radi o objektu koji je potrebno graditi.

Gradonačelnik Vrkić kazao je da su se sastali kako bi razgovarali o planovima koje će realizirati tijekom godine i kako ga raduje što su se vijećnici usmjerili dobrobiti djece.

Govorilo se i o komulanom uređenju cijele četvrti, od uređenja zelenila i rušenja stabala do uređenja cesta, nogostupa i čišćenja slivnika. Batnožić je upozorio na to da je potrebna javna rasvjeta kod pješačkog prijalaza preko Trpimirove kod Eurodoma, kao i parkiralište na Vijencu Ivana Meštrovića 102. Razmatrali su i mogućnost uređenja zemljane površine uz sjedište Četvrti te o cesti prema Veslačkom klubu Iktus, a posebna je točka bila rezervirana za probleme Tvrđe - zatvaranje pometa, čišćenje ulica, kontrola buke i radno vrijeme ugostiteljskih objekata. D. Pejić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike