Osijek
MIJO KREŠO

Vatrogasac na intervenciji doznao da je postao djed
Objavljeno 28. ožujka, 2015.
Kći Veronika rodila je Miji prvog unuka, koji je dobio ime Petar

Oronulo pročelje zgrade u Ulici Hrvatske Republike 47, u neposrednoj blizini križanja sa Županijskom ulicom, počelo se jučer nešto nakon 11 sati osipati na pločnik.

Zbog opasnosti da bi se mogao odlomiti i veći komad žbuke, i tako ozlijediti prolaznike, pozvani su vatrogasci JPVP-a Osijek. Vatrogasci su došli s dizalicom, nakon čega je jedan od njih sjekiricom počeo uklanjati oštećene dijelove pročelja. Tijekom intervencije pješaci se nisu mogli koristiti nogostupom ispred zgrade na broju 47.

I dok su vatrogasci obavljali svoj posao, drugi su kolege prilazili vozaču i upravljaču dizalice Miji Kreši, koji nije skidao osmijeh s lica. A imao je itekako razloga za veselje.

- Dvije minute nakon odlaska na intervenciju, baš dok sam parkirao dizalicu ispod zgrade, javili su mi da sam, prvi put, postao djed! Kći Veronika rodila mi je unuka Petra. Ovo mi je najslađa vatrogasna intervencija do sada - ispričao nam je odlično raspoloženi Mijo, dugogodišnji zaposlenik Javne vatrogasne postrojbe Osijek. Unatoč radosnoj vijesti iz bolnice, Mijo je s kolegama profesionalno do kraja obavio posao na oštećenom pročelju, a potom se uputio na Odjel ginekologije KBC-a Osijek da vidi kćer i unuka. Kaže kako će s kolegama iz vatrogasne postrojbe, naravno, kada budu izvan službe, proslaviti rođenje unuka. Feštu će Mijo, koji sa suprugom Ivanom ima petero djece, uskoro morati ponoviti jer mu i druga kći, Josipa, uskoro treba roditi.

Milan BUGARIĆ
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike