Osijek
RADOVI NA JUŽNOJ OBILAZNICI POTRAJAT ĆE DO LJETA

Završen potporni zid dugačak 240 m i visok do 8 metara
Objavljeno 28. ožujka, 2015.
Najintenzivnije se radi na čvorištu Vinkovačka, na poddionicama Filipovica, Bosutsko i Vinkovačka

Tri su mjeseca otkako se ponovno prometuje cijelom dionicom južne obilaznice, ali i tri su mjeseca do najavljenog završetka ovih radova.

S pozicije osječkih vozača moguće je čuti zadovoljstvo novim prometovanjem dvjema tracima istom kolničkom stranom, u ukupnoj dužini od 7,5 kilometra, a posebice na dionici od Portanove do Avenue Malla. No potom opet - tiskanje u jednu traku preko čvorišta Vinkovačka. No, na tom se čvorištu i dalje najintenzivnije radi, što ne čudi, jer tri su ondje zahtjevne poddionice: nadvožnjak Filipovica, Bosutsko i Vinkovačka.

U tom je dijelu najveća novost dovršetak, s južne strane, velikog potpornog zida, što je preduvjet za gradnju južnog kolničkog traka na nadvožnjaku Bosutsko.

Iz Hrvatskih cesta, investitora, izvješćuju kako je u tijeku izvođenje spoja zida s upornjacima nadvožnjaka. Ovaj je potporanj dužine 240 metara i visine između šest i osam metara.

Nadvožnjak nastavlja na Vinkovačku - na južnoj su strani objekta izvedene prijelazne ploče i izbetonirana je rasponska konstrukcija. No na prostoru ispod nadvožnjaka Vinkovčaka i dalje se uređuje infrastruktura, pa je još uvijek problem što je na tom potezu istodobno gradilište i pješački prolaz.

Ovih je dana aktivno i na čvorištu Trpimirova, u tijeku je, naime, asfaltiranje, to jest nanošenje završnog habajućeg sloja od “Splitmastiks” asfalta.

Iz Hrvatskih cesta preciziraju kako su na tom čvorištu s 80 posto dovršenosti izvedene prilazne rampe nadvožnjaku. Duž cijele dionice dobrim su dijelom postavljene odbojne rampe, na dionici prema Višnjevcu i Josipovcu postavljeno je 120 panela bukobrana, a na istočnom dijelu obilaznice montirani su nosači bukobrana. U dužini od gotovo osam kilometara, s obje strane obilaznice, postavljena je i zaštitna žičana ograda.

Kraj je radova najavljen za ljeto ove godine, no nitko, za sada, nije izišao s prvim okvirnim datumom.

Dario KUŠTRO
Možda ste propustili...

FAKULTET PRIMIJENJENE MATEMATIKE

Diploma koja jamči brz nalazak posla

2. KONGRES HRVATSKOG DRUŠTVA ZA BUBREG OKUPIO 250 NEFROLOGA

Kroničnu bubrežnu bolest ima 12 % populacije u RH, a mnogi ne znaju da su bolesni

Najčitanije iz rubrike