Regija
GRAD POŽEGA S PARTNERIMA

Multifunkcionalni centar
za osobe s invaliditetom
Objavljeno 27. ožujka, 2015.

POŽEGA – Grad Požega s partnerima u projektu Udrugom roditelja djece s posebnim potrebama Mi, Centrom za rehabilitaciju Zagreb i Regionalnom razvojnom agencijom Panora, pokrenuo je novi projekt pod nazivom “Osnivanje multifunkcionalnog centra za osobe s invaliditetom u Požegi”. Projekt vrijedan 154 tisuće eura najvećim dijelom financira se iz EU-a, a trajat će 16 mjeseci.

- Projekt će pridonijeti povećanju zapošljivosti i promovirati socijalnu uključenost osoba s invaliditetom. Uspostavljanjem Multifunkcionalnog centra – MFC Požega, pridonijet će se ciljnoj skupini od 30 osoba s invaliditetom da dobiju psihosocijalnu podršku, obrazovanje i kroz radnu terapiju usvajaju socijalne i radne vještine prijeko potrebne za poboljšanje pristupa tržištu rada - istaknuo je dr. sc. Marko Šostar, pročelnik Ureda za europske integracije grada Požega, koji je nositelj cijelog projekta.

Kroz projekt istražit će se koje su potrebe osoba s invaliditetom, osnivanje MFC-a i opremanje prostora objekata koji je već izgradila Udruga Mi, zapošljavanje i educiranje osoblja MFC-a koji će raditi s osobama s posebnim potrebama, edukacija i zapošljavanje ciljne skupine, osoba s invaliditetom, te kasnije promocija samog MFC-a i proizvoda koji će oni proizvoditi.

Ugovor s partnerima potpisao je požeški gradonačelnik Vedran Neferović, ističući da je želja da se pomogne i napravi dobra stvar za članove Udruge Mi i samu Požegu.

– Mi ćemo ovim projektom dati motivaciju mnogim drugima da se priključe u partnerstvo s našim odjelom za Europske integracije koji je i ovim projektom pokazao opravdanost odluke o osnivanju. Ubuduće sigurno možemo napraviti još i više, a pozivam i druge Udruge s osobama s invaliditetom da nam se pridruže - rekao je Neferović.

Gradu Požegi zahvalio je na ovoj suradnji i projektu koji će mnogo značiti njima kao roditeljima, ali još više djeci s posebnim potrebama, u ime Udruge Mi predsjednik Slavko Đeker.(AGM Kruna)

Možda ste propustili...

GLAZBENE I FILMSKE PROJEKCIJE, RADIONICE, KVIZ

Lapidarij idealno mjesto za događaje zanimljive svima

ZA DJECU OD 3 DO 11 GODINA

Otvara se Šumski pedagoški centar

VERONIKA I ZLATKO POLA STOLJEĆA ZAJEDNO

U braku Mrakovih razgovor i dogovor nikad nisu zamrli

Najčitanije iz rubrike