Crna kronika
OSVETNIČKI POHOD VIKTORA TOLJA

Nož kojim je ubijena Osječanka pronađen
je među stvarima ubojice odvjetnika?
Objavljeno 26. ožujka, 2015.
Jučer je detaljno pregledan zagrebački stan kojeg je koristio Tolj

OSIJEK - Sanja Hap (40), Osječanka koja je prije nekoliko dana ubijena u zagrebačkom stanu na Kajzerici, pokopana je jučer na Aninom groblju u Osijeku. Po tijelo bivše atletičarke i nogometne menadžerice, u srijedu su došle Sanjina sestra i majka. Na pokopu se okupila obitelj, rodbina i prijatelji, među kojima je bilo i nekoliko sportaša te sportskih djelatnika.

I prijatelji Sanje Hap s kojima smo jučer razgovarali, šokirani su objavom informacije u medijima da je i Sanja žrtva Viktora Tolja, koji je u ponedjeljak ujutro hicima iz pištolja ubio odvjetnika Vlatka Vidakovića, a potom je presudio i sebi. Oni u prvi trenutak nisu povjerovali u tu informaciju, s obzirom na to da je Sanjino tijelo pronađeno u ponedjeljak oko 18 sati, 10 sati nakon što je Tolj ubio odvjetnika u Osijeku. S obzirom na to da je obitelj preuzela tijelo, to znači da je obavljena obdukcija, pa policija zna informaciju kada je nesretna žena ubijena.

Jučer poslijepodne dobili smo neslužbenu informaciju kako je među Toljevim stvarima pronađen nož kojim je ubijena Osječanka u Zagrebu. Kako policija (i zagrebačka i osječka) nije ništa demantirala, to je otvorilo prostor teorijama prema kojima je oba zločina počinila ista osoba. Iz Policijske uprave osječko-baranjske potvrdili su da su od kolega iz PU zagrebačke zatražili da se detaljno, zbog osječkog zločina, pregleda zagrebački stan kojim se koristio Viktor Tolj. To je jučer i učinjeno, jedan policajac je bio ispred zgrade u Karasovoj ulici, u Zagrebu, dok su njegovi kolege detaljno pretraživali stan, čiji su prozori s unutarnje strane bili prekiveni stiroporom.

U Osijeku se proširila priča kako je Tolj bio u svojevrsnom osvetničkom pohodu koji je trebao završiti s još nekoliko žrtava. Pominje se popis s nekoliko imena njegovih navodnih dužnika.

Neovisno na sve ulične priče, policija i dalje, u suradnji s državnim odvjetništvima u Osijeku i Zagrebu, daleko od očiju javnosti, nastavljaju s temeljitim istragama, za sada, pojedinačnih zločina koji su šokirali osječku i zagrebačku javnost.

Milan BUGARIĆ
Ne zna se datum i mjesto sahrane Viktora Tolja

Prijatelji i poznanici Viktora Tolja od srijede se raspituju o mjestu i vremenu njegova pogreba. Međutim, kako doznajemo u osječkom Ukopu obje informacije, prema željama rodbine, u strogoj su tajnosti. Nije tako poznato ni hoće li Tolj biti, ili je već pokopan u Osijeku, ili na nekom drugome mjestu. Svi koji su, izuzev rodbine, željeli nazočiti pogrebu ovog Osječanina, to nisu mogli učiniti.M.Mihelić

Možda ste propustili...

OŠTEĆEN 55-GODIŠNJI SLAVONAC

Neznanac prijevarom podigao kredit od 8200 eura

OČEVID UTVRDIO UZROK SMRTNOG STRADAVANJA

76-godišnji vozač nije stao na znak STOP

ZAUSTAVILI GA NA GRANICI

Izgon iz RH zbog krivotvorene vize

Najčitanije iz rubrike