Novosti
ŽIVI ZID PODRŽAVA PROSVJED UDRUGE FRANAK

Državi treba vratiti moć nad novcem
Objavljeno 26. ožujka, 2015.

Vezani članci

UDRUGA FRANAK NASTAVLJA S AKCIJAMA

Prosvjed za “žrtve kredita u švicarcima”

Aktivisti Živog zida podržavaju mirni prosvjed Udruge Franak koji će u subotu (28. ožujka) biti održan u Zagrebu. Hrvoje Runtić, jedan od supredsjednika Živog zida, jučer je u Osijeku, uz Mihaelu Vargu i Roberta Oreškovića, održao konferenciju za novinare na kojoj je izjavio kako je jedino rješenje u “slučaju Franak” - političko rješenje.

- Bitka koja se vodi oko franka mora se ukinuti na razini politike. Državi treba vratiti moć nad novcem. To nije samo bitka za kreditno zaduženje, nego za kunu kao nacionalnu valutu i za stambene kredite u kunama - smatra Runtić. Upozorava kako ovo nije borba samo za 60 tisuća ljudi koji su u problemima zbog “švicarca” nego je tu i 330 tisuća onih čiji su računi blokirani.

- To je udar i na nacionalnu ekonomiju - upozorava Runtić. Živi zid, sada kao politička opcija, u suradnji s timom stručnjaka “koji su 20 godina bili odmaknuti u stranu” početkom svibnja predstavit će svoj program, odnosno svi obespravljeni u Hrvatskoj dobit će političku opciju koja će ih zastupati. (D.Ku.)

Možda ste propustili...