Novosti
MARIJAN CESARIK, ZAMJENIK MINISTRA ZDRAVLJA:

Informatizacija našeg zdravstva zanima i strance
Objavljeno 27. ožujka, 2015.

Vezani članci

MINISTAR OTVORIO CATO LABORATORIJ I PREDAO NOVI BRONHOSKOP

Ove godine stižu i novi magnet, dva CT-a i linearni akcelerator

- U zdravstvu smo zatekli velike dugove, zbog čega je bila potrebna sanacija zdravstvenih ustanova i izrada master plana hrvatskih bolnica, na koji se čekalo čitavih 20 godina. Vlada je ove godine prihvatila nacionalni plan bolnica, a efekti i uštede već se vide. Racionalizirani su troškovi i skraćene liste čekanja, što je bio poseban izazov - rekao je Marijan Cesarik, zamjenik ministra zdravlja i predsjednik požeškog SDP-a na konferenciji za novinare u Požegi. Dodao je kako ga je ugodno iznenadilo kada su u Ministarstvo zdravlja dolazili veleposlanici europskih zemalja, koji su bili, kako je rekao, oduševljeni načinima na koji Hrvatska provodi informatizaciju zdravstva, a posebno e-receptima.

- Prošle godine ugostio sam i zamjenika ministrice zdravlja NR Kine, koji je došao vidjeti kako dobro funkcionira naša informatizacija, jer smo po informatizaciji u zdravstvu u samom vrhu Europske unije – pohvalio se Cesarik. Odličnim je ocijenio i izdvajanje HZZO-a iz državne riznice, jer je zbog toga zdravstvo dobilo dodatne dvije milijarde kuna.

- To su sredstva za pacijente i svaka kuna u sustavu zdravstva ići će na korist pacijenata, koji su ovoj vladi na prvom mjestu - rekao je Cesarik.(AGM Kruna)