Regija
SANACIJA ĐAKOVAČKOG KUPALIŠTA

Završen idejni projekt
đakovačkog aquaparka
Objavljeno 27. ožujka, 2015.

ĐAKOVO – Završen je idejni projekt uređenja đakovačkog bazena. U njemu je predviđena adaptacija i proširenje dječjeg bazena te ugradnja gljive s vodom i tobogana za mališane. Korito bazena je puklo i, kako naglašava predsjednik Gradskog vijeća Grada Đakova Goran Soldo, već godinama je samo površno sanirano pa su nastajali veliki gubitci vode.

– Iz godine u godinu sanirali smo iste stvari, odlučili smo zbog toga kompletno adaptirati bazen, novim koritom, prečistačima, bazenom i pumpama i tako pružiti maksimalnu uslugu korisnicima. Za svu djecu iz vrtića i osnovne škole bit će to prilika za razvoj u zdravom duhu, za stariju vrtićku dob i osnovnoškolce pripremamo poseban projekt - kazao je Soldo. Rješavat će se, dodaje, dio po dio, odnosno prema financijskim mogućnostima. Tako će se iduće godine raditi kompletna adaptacija velikog bazena, te će na taj način biti završena kompletna adaptacija kupališta.

– Ovih dana raspisat će se natječaj za idejno rješenje za novi, zatvoreni bazen. Očekujemo da će taj projekt biti gotov do kraja godine i ishođena dozvola nakon čega ćemo ga moći nominirati na strukturne i kohezijske fondove Europske unije - kazao je Soldo. Naglasio je i da cijene ulaznica bez obzira na ulaganja ostaju iste, jer je cilj zaustaviti pad korisnika broja bazena. Soldo kaže kako će raspisati i javni poziv za sve obrtnike i OPG-ove koji žele prodavati svoje proizvode ili pružati ugostiteljske usluge u krugu bazena. Posjetiteljima će biti ponuđene ležaljke i suncobrani.

– Ove godine radit će se mali bazen, a kako nam je kupališna sezona blizu, nadam se da ćemo uspjeti sagraditi i hidromasažni bazen. Radovi na sanaciji malog bazena, kaže Soldo, kreću za desetak dana. Najavljuje i postavljanje nove, primjerenije rasvjete.M.Muškić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike