Ekonomija
U MINISTARSTVU POLJOPRIVREDE

Potpisani ugovori o zakupu za četrdeset i četiri lovišta
Objavljeno 26. ožujka, 2015.

U Ministarstvu poljoprivrede potpisani su ugovori o zakupu prava lova za 44 državna lovišta koje je s lovoovlaštenicima potpisao ministar Tihomir Jakovina, javili su iz tog resora.

Ugovori su potpisani na razdoblje od deset lovnih godina, a za 38 lovišta ugovor je produžen drugi put. Lovozakupnina za predmetna lovišta ukupno iznosi gotovo 2,5 milijuna kuna godišnje, tj. oko 25 milijuna kuna tijekom trajanja 10-godišnjeg ugovora. Iz Ministarstva su naveli kako produženje ugovora o zakupu prava lova nije obveza, već privilegij kojim država potiče ispravno i zakonito gospodarenje lovištima te one koji su tako gospodarili nagrađuje produženjem ugovora za sljedeće desetogodišnje razdoblje. „Ponosan sam što su briga za lovišta i zaštita divljači u njima već desetljećima u dobrim rukama. Produženja desetogodišnjih ugovora svjedoče o vašoj predanosti, ljubavi i odgovornosti s kojima se skrbite o našim lovištima“, izjavio je ministar Tihomir Jakovina okupljenim lovoovlaštenicima prije potpisivanja ugovora.

Poseban gost svečanog potpisivanja bio je Norbert Ullmann, predsjednik Odbora za međunarodne poslove i razvoj Safari Club Internationala, koji je tom prigodom pomoćniku ministra Domagoju Križaju uručio godišnju nagradu SCI-ja u kategoriji najznačajnijeg međunarodnog doprinosa lovnom zakonodavstvu. Ta nagrada potvrda je predanog rada na prilagodbi Zakona o lovstvu potrebama 21. stoljeća. Safari Club International osnovan je prije 45 godina u Sjedinjenim Američkim Državama i danas ima više od 55.000 članova u 110 zemalja, koji rade na lokalnoj i regionalnoj razini, i najveća je međunarodna lovačka organizacija. Pomoćnik ministra Domagoj Križaj je nakon preuzimanja nagrade zahvalio svim službenicima Uprave šumarstva, lovstva i drvne industrije Ministarstva poljoprivrede koji predano rade na Zakonu o lovstvu, kao i svim ostalim sudionicima tog procesa.Z.Rupčić

2,5

milijuna kuna godišnje iznosi lovozakupnina za 44 lovišta

25

milijuna kuna ukupno će se uprihoditi tijekom trajanja 10-godišnjeg ugovora

U svijetu se lovom bavi više od 50 milijuna osoba
Prihod od lova u Španjolskoj veći je od prihoda od maslinarstva
Lovna industrija u SAD-u jača je od farmaceutske
Možda ste propustili...

POSTROŽILI PROTUEPIDEMIJSKE MJERE

Britanski BDP pao prvi put od proljeća

HRVATSKA NARODNA BANKA

Kuna ojačala prema euru

Najčitanije iz rubrike