Tehno
TEST: VERBATIM MEDIASHARE WIRELESS

Jednostavno bežično dijeljenje podataka
Objavljeno 27. ožujka, 2015.
Primarna namjena je upravljanje i dijeljenje datoteka sa svih naših uređaja

Dijeljenje podataka između uređaja zna biti komplicirano, no uz Verbatim MediaShare Wireless osim što je jednostavno, ono je i – bežično.

Svjedoci smo da se broj tehnoloških nosivih uređaja koje koristimo samo povećava. I dok je donedavno jedini tehnološki uređaj bio mobilni telefon, danas nerijetko možemo vidjeti korisnike koji koriste i njih nekoliko. Tu je tablet, potom fotoaparat, prijenosnik, možda i kakva videokamera, glazbeni svirač itd. Broj uređaja koje znamo koristiti ponekad je zapanjujući, a sa sve većim brojem uređaja nastaju i problemi kamo s podacima i kako ih međusobno dijeliti. Najbolji odgovor dat će nam Verbatim MediaShare Wireless koji upravo testiramo.

Jedinstven i zabavan

Zamislimo situaciju u kojoj želimo glazbu s pametnog telefona prebaciti na glazbeni svirač, a fotografije s tableta na neku USB memoriju. Zvuči komplicirano? Možda i nije, no zasigurno će vam oduzeti vremena i vremena jer ćete zasigurno sve radnje obavljati pomoću računala tako da sve datoteke kopirate na računalo, pa potom kabelom na svaki od uređaja. Ako baš želimo priču zakomplicirati, tada dodajmo i to da recimo želimo sve datoteke sa svih različitih uređaja pospremiti na jedno središnje mjesto te ih imati prema potrebi dostupnima na svakom od pojedinih uređaja. Ovo već može biti komplicirano i računalnim znalcima. Međutim, jednostavan, jedinstven i nadasve zabavan način za odrađivanje svih navedenih radnji, ali i još puno toga, nudi Verbatim sa svojim MediaShare Wireless. O čemu je ovdje riječ? Riječ je o uređaju kojemu je primarna namjena upravo upravljanje i dijeljenje sve sile datoteka sa svih naših uređaja, njihovo zajedničko pristupanje, katalogiziranje, upravljanje, izrada pričuvnih kopija, međusobno kopiranje datoteka s jednog na drugi medij itd. Verbatim MediaShare Wireless funkcionira na način da kreira bežičnu mrežu na koju potom povezujemo sve naše mobilne uređaje (telefone i tablete). Moguće je povezati do pet uređaja na bežičnu mrežu, te još po dva uređaja žično na konektore uređaja. Na ove konektore zapravo ćemo spojiti medij na koji želimo pohraniti sve naše podatke. Taj medij može biti memorijska kartica, USB memorija ili prijenosni USB disk. Ako vam je potreban pristup internetu, uređaj će stvoriti most između bežične mreže usmjernika i na taj način omogućiti pristup internetu i kada ste spojeni na MediaShare Wireless. Za svoj rad Verbatim MediaShare Wireless ne zahtijeva napajanje nego koristi vlastitu bateriju. Osim toga, ako vam to zatreba, Verbatim MediaShare Wireless poslužit će i kao prijenosni punjač za pametni telefon ili tablet.

Poveži i dijeli

Jednom povezani uređaji uz pomoć aplikacije istog naziva Verbatim MediaShare Wireless mogu međusobno dijeliti fotografije, videozapise i sve druge multimedijalne datoteke. Moguće je datoteke kopirati s uređaja i na njega, a ako to ne želimo, moguće ih je i direktno pokretati s Verbatim MediaShare Wireless. Nama jedna od najpraktičnijih primjena Verbatim MediaShare Wireless bila je ona kao izrada rezervnih kopija i središnjega mjesta za sve fotografije sa svih nosivih uređaja i mobilnih telefona ukućana. Ovo smo izveli povezivanjem prijenosnika diska na Verbatim MediaShare Wireless te povezivanjem telefona i tableta s kojih smo kopirali fotografije na prijenosni disk. Fotografije je moguće čak kopirati i s memorijskih kartica, a ovo je zgodno ako imate fotoaparat. Zaista, nevjerojatna je lakoća upravljanja datotekama koju nudi Verbatim s ovim uređajem, a jednom kada se na njega naviknete, bit će vam neobično podatke kopirati i dijeliti pomoću kabela i računala. Svakako jedna od zgodnih mogućnosti je i bežični punjač kojeg često koristimo kada smo na putu, a Verbatim MediaShare Wireless pronađe svoje mjesto u torbi. Cijena od 450 kuna čini se potpuno razumna i opravdana za ovakav uređaj. Verbatim MediaShare Wireless dobiva našu preporuku, a uvjereni smo da će dobiti i vašu.

Marin REŽIĆ

FOTOGRAFIJE

JE MOGUĆE KOPIRATI I S MEMORIJSKIH KARTICA, A OVO JE ZGODNO AKO IMATE FOTOAPARAT

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike