TvObzor
ASHLEY JUDD:

Ne smije se šutjeti o zlostavljanju
Objavljeno 27. ožujka, 2015.
Glumica je doživjela velike traume, kojih se prisjetila nakon nedavne javne hajke na Twitteru

Glumica Ashley Judd oštro je odgovorila na pretnje koje su joj upućene na društvenim mrežama, gdje joj je čak prijećeno seksualnim nasiljem. Naime, lavina prijetnji krenula je zbog komentara koji je objavila na Twitteru. Komentar koji je ostavila tijekom košarkaške utakmice nekim se fanovima tog sporta nije svidio. Iako ga je vrlo brzo uklonila sa svog profila, slijedio je, kako je glumica rekla, "cunami uvreda i prijetnji na spolnoj osnovi".

- Za mene je jako razočaravajuće što ja sigurno nisam jedina osoba koja je to doživjela. Milijuni žena na društvenim mrežama napadnuti su na ovaj način - kaže Ashley. Poruke koje su joj poslane jako su vulgarne.

- U nekoliko komentara "komentartori" su pozivali na najbrutalnije nasilje prema meni. Pisali su da bi me trebalo malterirati i intimne dijelove mog tijela zlostavljati na različite načine, čak me i silovati - kaže glumica.

Ali veći šok bio je kada su, nakon njezine reakcije, počeli stizati komentari kako "ona ne zna prihvatiti šalu na svoj račun", pa čak i "da je to zaslužila". Zato je odlučila reagirati, ne samo podnošenjem tužbi protiv ljudi koji su pisali takve stvari nego i javnim progovaranjem o problemu seksualnog nasilja nad ženama. Četredesetšestogodišnja glumica obratila se svima koji su se našli u tako traumatičnoj situaciji na društvenim mrežama i izvan njih i obećala da će tužiti sve one koji šalju takve prijetnje. Osvrnula se na incest, silovanje i seksualno zlostavljanje, koje je i sama proživjela, kao i devetogodišnje razdoblje oporavka, koje je započela 2006. godine.

- Ja sam doživjela seksualno nasilje, silovanje i incest. Od 2006. idem na terapiju i razgovaram s drugim ljudima koji su doživjeli takvu traumu. To mi je jako pomoglo. Imala sam osjećaj da se konačno ne moram stidjeti i da mogu otvoreno tugovati, da me netko razumije i tješi - priča glumica, koja je doživjela silovanje kad joj je bilo samo 15 godina.

Možda ste propustili...

NA NOVOJ TV SVE JE SPREMNO ZA PRAĆENJE IZBORNOG DANA

Bogat program i prva procjena rezultata

PRIKAZIVANJE HVALJENE HRT-OVE SERIJE OČEKUJE SE NA JESEN

Počelo snimanje druge sezone “Dnevnika velikog Perice”

Najčitanije iz rubrike