Sport
LIJEPE VIJESTI S GIMNASTIČKOG CHALLENGERA

Marković i Korosteljev u finalu Dohe
Objavljeno 25. ožujka, 2015.

Osječki dvojac, hrvatski reprezentativci Tomislav Marković i Andrej Korosteljev, uspješno su odradili kvalifikacije u Aspire centru u Dohi i izborili plasman u finale drugog ovogodišnjeg gimnastičkog Challengera.

U Aspire centru Marković je na parteru zauzeo odlično treće mjesto te je tako potvrdio kako se u katarskoj metropoli osjeća sjajno. Dosad je, naime, osvojio komplet medalja, a riznicu će imati priliku povećati u novom finalu. Marković je, inače, odradio vježbu s ocjenom 15.100, što je odlično za početak sezone. Ispred njega plasirali su se jedino Brazilac Diego Hypolito (15.400) i Amerikanac Jacob Dalton.

Hrvatska i Osijek će u finalu na parteru imati dva predstavnika. Nakon nastupa u Cottbusu, kada nije ostvario plasman u finale, Andrej Korosteljev potvrdio je da se forma diže. Andrej je za svoju izvedbu u Dohi zaradio ocjenu 14.950. Prvi put je izveo vježbu u cijelosti sa startom 16,5 te se u konkurenciji 36 parteraša plasirao na sedmo mjesto. Sigurno ima još prostora za napredak i u današnjem finalu, s obzirom na to da je mladi član Inove gim imao najviši start zajedno s Brazilcom Hypolitom, koji je završio kvalifikacije na prvom mjestu.

U svakom slučaju, ovo je za oba osječka gimnastičara dobra najava sezone, u kojoj im je glavni cilj nastup na Europskom prvenstvu u Montpellieru. (K. L.)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

2

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

3

MARIO MUŠANIĆ, POJEDINAČNI KUGLAČKI DRŽAVNI PRVAK

Nakon pet naslova prvaka u neparnoj, ovaj šesti prvi put došao u parnoj godini