Sport
NOGOMETNE ZVIJEZDE U ČEPINU

“Vatreni”, Osječani i Čepinčani za slavonske “palčiće”
Objavljeno 26. ožujka, 2015.

Jučer je na ŠRC-u “Čepin” održan humanitarni nogometni turnir “Za slavonske palčiće”, s kojeg će prikupljeni prihod biti namijenjen za uređenje prostora za neurodijagnostiku i terapiju djece na Kliničkom odjelu za pedijatrijsku neurologiju Klinike za pedijatriju KBC-a Osijek.

To je samo jedna u nizu akcija koje traju, a svi koji žele mogu pomoći uplatom na račun otvoren u OTP banci: IBAN HR 4424070001100401308 OIB 89819375646. Pokretač i jedan od organizatora te akcije bio je Davor Rupnik u suradnji s Nogometnim klubom Čepin, a ulaznice se nisu naplaćivale, nego je svatko mogao dati koliko je mogao i želio, pri čemu se na igralištu pokraj Uljare skupilo 300-tinjak gledatelja. Uoči početka turnira svim su donatorima i sudionicima zahvalili osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić te načelnik općine Čepin Dražen Tonkovac.

Bio je to trokut-turnir, u kojem su sudjelovale Humane zvijezde Hrvatske '03. te Humane zvijezde Osijeka i Humane zvijezde Čepina. Prije 12 godina utemeljena hrvatska vrsta, pod vodstvom Branka Tušeka te pod izborničkim ravnanjem Ivice Grnje, jučer je u Čepinu nastupila 80. put, a stigla je u prilično reprezentivnom izdanju. Igrali su, naime, bivši “vatreni”: Marko Babić, Goran Vlaović, Miroslav Bičanić, Robert Špehar, Miroslav Žitnjak, Branko Strupar, Alen Petrović, Dražen Pernar te glumac Slaven Knezović Grof i pjevač Amir Kazić Leo, kao i neizostavni Tofko Dedić Toti. Zbog ozljede nije mogao igrati Davor Dretar Drele, ali je stoga pokraj igrališta bio prilično zaposlen brojnim fotografiranjima i davanjima autograma. Čepinski mališani su, u tome smislu, bili aktivni i kod ostalih igrača, kao i zvijezda iz Osijeka i Čepina. Među ostalima, za osječke humane zvijezde nastupili su Aljoša Vojnović, Ivo i Marin Smoje, Davor Rupnik, Antun Labak, Boro Ivković, Valentin Babić, dožupan Dragan Vulin, pjevač Stjepan Jeršek Štef te Filip Šušnjara i Damir Vuica. Za Čepinčane uvodno su nastupili Osijekovi igrači podrijetlom iz toga mjesta Borna Barišić i Antonio Perošević, zatim načelnik općine Dražen Tonkovac, načelnik PU Čepin Zlatko Pakšec i ravnatelj OŠ “Vladimir Nazor” Ilija Pavić. Premda je rezultat bio posve sporedan, treba reći da je prvo mjesto osvojio Osijek, pobijedivši zvijezde Hrvatske 1:0, a potom i čepinske 4:1, koje su bile zadnje, jer ih je Grnjina momčad pobijedila 5:1. D.Lekšan

Možda ste propustili...

NOVA POBJEDA NOGOMETAŠICA OSIJEKA

Hajduk razbijen petardom u nastavku

SEDMO IZDANJE KUPA GRADA OSIJEKA U MAČEVANJU

Članovi MK Dmitar Zvonimir skupljali su iskustvo, ali i medalje

Najčitanije iz rubrike