Sport
BOKSAČI OSIJEKANA PH-u ZA MLAĐE UZRASTE

Gajić juniorski prvak
Objavljeno 26. ožujka, 2015.

Split je bio domaćin pojedinačnog boksačkog Prvenstva Hrvatske za mlađe kadete, kadete i juniore. BK Osijek predstavio se s petoricom svojih juniora Bruno Gajić (do 46 kg), Dominik Gubo (do 60 kg), Dominik Šiketanc (do 63 kg), Ivan Jurkić do 66 kg) i Mateo Brekalo do 70 kg).

Bruno Gajić postao je juniorski prvak Hrvatske. Nakon što je prošle godine slavio u kadetskoj konkurenciji prijelaz u stariju dobnu skupinu očito je prošao bezbolno. Bruno je u finalu u Gripama prekidom u prvoj rundi pobijedio tehničkim nokautom domaćeg boksača Marka Šestu iz BK Split, te tako u BK Osijek donio četvrtu titulu državnog prvaka (Čepo seniorski prvak 2008., Mažar juniorski 2012., te Gajić kadetski 2014. i juniorski 2015.). Treba spomenuti kako je Bruno u deset službenih mečeva ostvario isto toliko pobjeda.

Stepenicu ispod plasirali su se Mateo Brekalo u kategoriji do 70 kg i Ivan Jurkić (do 66 kg). Mateo je u četvrtfinalu pobijedio na bodove prošlogodišnjeg prvaka Manuela Vidića iz BK Sesvete. Potom je u polufinalu bio bolji od Ivana Ruića iz splitskog Marjana, da bi u finalu na bodove izgubio od Mladena Sobjeslavskog iz BK Leonardo (Zagreb). Sobjeslavski je standardni Hrvatski reprezentativac, sudionik Prvenstva Europe i svijeta i višestruki državni prvak koji je do borbe s Brekalom sve mečeve prekidao prije posljednjeg gonga. Jurkić je do sprebra došao nakon pobjede u četvrtfinalu nad Vladimirom Vujoševićem iz riječkog Predatora. Potom je u polufinalu prekidom u drugoj rundi bio bolji od Splićanina Petra Ćorića iz Pitt Bulla, da bi u finalu bio poražen od Ivana Šegreta iz Sesveta prekidom u prvoj rundi. Broncom se okitio i Dominik Gubo u kategoriji do 60 kg. U četvrtfinalu je pobijedio Roka Kneževića iz BK Marijan, da bi u polufinalu izgub od Darka Lalića iz Zadra. Dominik Šikatenc ostao je bez medalje. U svom prvom meču poražen je od Josipa Gečevića iz Leonarda, koji je kasnije postao prvak države. K.Lacković

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana